CHP Yunusemre İlçe Başkanı Mehmet Arslan, yaklaşan ilçe kongresinde yeniden aday olmayacağını açıkladı.
CHP Yunusemre İlçe Başkanı Mehmet Arslan ilçe kongresinde aday olmayacağını duyurdu. Partiye çocukluk yaşlarında adım attığını belirten Arslan, gençlik kollarından başlayarak ilçe sekreterliği ve son olarak 2023 Kasım’ından bu yana yürüttüğü ilçe başkanlığı görevine kadar partinin birçok kademesinde sorumluluk aldığını ifade etti.
Aday olmama kararını partililerle ve ailesiyle yaptığı istişareler sonucu aldığını belirten Arslan, “Partime, mücadeleye ve inandığım değerlere zarar vermemek adına bu kararı aldım” ifadelerini kullandı.
Başkan Mehmet Arslan yaptığı veda mesajında şu açıklamayı yaptı”Zor bir dönemde devraldığımız İlçe Başkanlığında, Manisa’nın en büyük ilçesinin, en genç ilçe başkanı olarak hemşehrilerime, örgütümüze ve Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e karşı sorumluluğumun bilinciyle, Belediye Başkan Adaylığı ve Meclis Üyeliği Ön Seçimleri, Yerel Seçimler ve Cumhurbaşkanı Adaylığı Ön Seçimi gibi kritik süreçleri gece gündüz demeden yol arkadaşlarımla omuzladık.
Ve bu dönemde, hep birlikte tarih yazdık! Yunusemre’de ilk kez belediyeyi kazandık. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde ise yıllar sonra yeniden CHP bayrağını dalgalandırdık. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in önderliğinde Cumhuriyet Halk Partisi yıllar sonra Türkiye’nin birinci partisi oldu… Bu başarı yalnızca bugün değil; inananların, direnenlerin, emeğini ortaya koyan herkesin ortak gururudur!
Her yolculuğun farklı evreleri, her mücadelenin farklı sorumlulukları vardır. Elbette gönülden bağlı olduğum partimde görev daha ileri taşımak adına yoldaşlarımızla birlikte istişareler arayışıyla ve bizlere gösterilen anlayışla oldu. Bu süreçte hem yoldaşlarımızla, hem de ailemle yaptığım istişarelerin ardından; örgütüme, mücadeleye, yol arkadaşlığına, inandığım değerlere ve sorumluluğa zarar vermemek adına, sürdürdüğüm görevimden bir adım geri durarak, ilçe başkanlığı görevinden aday olmamaya karar verdiğimi kamuoyuna saygıyla açıklıyorum.
Bugüne kadar birlikte yürüdüğüm tüm yol arkadaşlarıma, bana güvenen örgütümüze ve desteğini esirgemeyen hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bu yolculukta birlikte yürüdüğümüz her adımın, mücadelemizdeki her iz düşümünün bende ayrı bir yeri olacak. İnandığım değerler, partime bağlılığım ve bu topraklara duyduğum sorumluluk aynı kararlılıkla devam edecek.
Çünkü bu hikayenin adı ismimin başına gelen sıfatlar değil; aidiyet. Ben, ait olduğum yerdeyim. Görevler değişse de yolum, sözüm ve yüreğim hep aynı yerde kalacak.”
HABER: Ayşe Nur Büyük