108 TON DEMİR VE MODERN MİMARİ
Akıncılar Mahallesi Ahmet Çark Caddesi üzerinde, eski KYK lojmanının bulunduğu alanda yükselen merkez, toplam 1.760 metrekare inşaat alanına sahip. Temel demirlerinin titizlikle bağlanmasının ardından, 108 ton demir kullanılarak gerçekleştirilen ilk beton dökümü ile inşaat süreci hız kazandı.
GENÇLER İÇİN HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ
İki katlı olarak tasarlanan merkez, gençlerin eğitimden sanata her alanda kendilerini geliştirmelerine olanak sağlayacak. Tesis bünyesinde şu alanlar yer alacak:
Eğitim Alanları: Etüt salonları, bilgisayar sınıfları ve müzik odaları.
Sanat ve Kültür: Modern sanat atölyeleri ve çok amaçlı salon.
Spor ve Sosyal Yaşam: Spor salonu ve gençlerin vakit geçirebileceği modern bir kafeterya.
Demirci Belediye Başkanı Erkan Kara, projenin önemine dikkat çekerek şunları söyledi: "Gençlerimizin sanatsal, kültürel ve sportif anlamda kendilerini geliştirebilecekleri, güvenli ve modern bir alan inşa ediyoruz. Eski KYK lojmanı alanını bu değerli projeyle yeniden canlandırıyoruz. Hedefimiz 2027 yılı başında bu tesisi gençlerimizin hizmetine sunmaktır. İlçemize ve gençliğimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
İnşaat çalışmalarının planlanan takvim doğrultusunda ilerlediği belirtilirken, Demirci Gençlik Merkezi'nin 2027 yılının başında kapılarını açması hedefleniyor. Tamamlandığında bölgedeki gençlerin sosyal gelişimine katkı sağlayan en temel merkez haline gelecek olan tesis, ilçenin vizyon projelerinden biri olacak.



