Manisa Manşet Gazetesi Manisa Haberleri Manisa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri suçlulara göz açtırmıyor

Manisa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri suçlulara göz açtırmıyor

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde TCK 220 (Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma) suçu kapsamında tespiti yapılan 12 şüphelinin ilimiz genelinde "Yağma, Tefecilik, Nitelikli Dolandırıcılık, Silahla Yaralama, 6136 SKM ve Tehdit" suçlarına karıştıkları tespit edilmiştir. 2 şüpheli soruşturma aşamasında başka suçlardan tutuklanmıştır.

Manisa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri suçlulara göz açtırmıyor
Okunma Süresi: 1 dk

Suç unsurlarının tespiti amacıyla İlimiz merkezli, İzmir İli Buca ve Menemen ilçelerinde; İstihbarat Şube Müdürlüğümüz ile koordineli şekilde 12.03.2024 günü gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda biri kamu görevlisi olmak üzere 10 şüpheli şahsın yakalaması yapılarak gözaltına alınmıştır. 


Soruşturma aşaması ve operasyon kapsamında yapılan aramalarda;

  • 3 adet tabanca
  • 3 adet şarjör
  • 19 adet fişek
  • 7 adet kesici delici alet
  • 1891 adet extacy hap
  • 54 gram taş kokain
  • 2,8 gram esrar
  • Çok sayıda çek ve senet ele geçirilmiştir.

Ö.Ç. isimli şahsın liderliğini yaptığı Organize Suç Örgütünün Emniyet Müdürlüğümüzde işlemleri tamamlanmış ve adli mercilere sevk edilmiştir. Çıkarıldıkları mahkemece şüpheli şahıslardan Ö.Ç. (39), R.Ö. (33), A.U. (41), İ.T. (27), Ö.Ç. (36), Ş.A. (48) ve A.K. (31) olmak üzere 7 şüpheli şahıs tutuklanmış olup cezaevine teslim edilmiştir.
Manisa halkının huzur ve güvenliği için Manisa Emniyet Müdürlüğü olarak suç ve suçlularla mücadelemiz aralıksız devam edecektir.

HABER MERKEZİ 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız