Manisa Manşet Gazetesi Manisa Haberleri Manisa'da 663 yıllık camide aşure hayrı geleneği

Manisa'da 663 yıllık camide aşure hayrı geleneği

Yunusemre İlçesinde Kaynak Mahallesinde 663 yıllık geçmişe sahip en eski camilerinden biri olan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü koruması altında olan Haki Baba Veli Camii’nde ‘Haki Baba ve dervişleri Anma’ programında aşure hayrı geleneği bu yıl da gerçekleştirildi.

Manisa'da 663 yıllık camide aşure hayrı geleneği
KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 2 dk


Osmanlı Beyliği döneminde fakir fukaranın konakladığı ve İslam’ın yayılmasında büyük emekleri olan Haki Baba ve dervişleri tarafından din eğitim verilen yapı, günümüzde Yunusemre günümüzde ilçesinin eski Camisi olarak Manisalılara hizmet veriyor.
Muharrem ayı dolayısıyla mahalle sakinlerinden oluşan İyilik Peşinde Koşanlar Grubu ve Kaynak ve çevresindeki mahalle sakinleri ve cami cemaatinin destekleriyle Haki Baba Veli Camii’nde düzenlenen ‘Haki Baba ve dervişleri Anma’ programına Manisa İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Haki Baba Veli Camii İmam hatibi İsmet Öztürk ve müezzini Ramazan Taşkıran ile cami cemaati ve mahalle sakinleri katıldı.
Program ikindi namazı öncesinde okunan mevlidi şerif ile başladı. İkindi namazı kılınması ardından Cami avlusunda İl Müftüsü Şükrü Kabukçu ve İmam hatibi İsmet Öztürk tarafından vatandaşlara aşure hayrı gerçekleştirildi. 
Manisa İl Müftüsü Kabukçu, Manisa'nın Türkleşmesi ve İslam’ın yayılmasında büyük emekleri olan Haki Baba ve dervişlerinin 663 yıl önce başlatmış olduğu mukabele geleneğinin de cami görevlileri tarafından gönüllü olarak devam ettirildiğini vurguladı.
Haki Baba Veli Camii İmam hatibi İsmet Öztürk ise “Haki Baba Vali Camii cemaati, Kaynak Mahallesi sakinleri ve Manisa'nın çeşitli yerlerinden gelen dostlarımızın katkı ve destekleriyle her yıl olduğu gibi bu yıl da geleneği yerine getirdiğimiz için mutluyuz.” Diye konuştu. 
Aşure hayrında Haki Baba ve dervişleri rahmetle anıldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız