Manisa
Açık
weather
15°

Manisa’da Filistin için birlik ve dayanışma çağrısı

Manisa Filistin’e Destek Platformu tarafından, Filistin’de yaşanan gelişmelere dikkat çekmek ve Filistin halkına destek vermek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirildi. Emekliler Parkı’nda, Hatuniye Camii önünde düzenlenen programa Sumud Filosu aktivistleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda Manisalı katıldı.

Manisa’da Filistin için birlik ve dayanışma çağrısı

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Manisa Filistin’e Destek Platformu Dönem Sözcüsü Dr. Muzaffer Yurttaş tarafından basın açıklaması yapıldı. Açıklamada Gazze’de yaşanan insani dram, Filistin meselesinin tarihsel boyutu, bölgedeki gelişmeler ve uluslararası toplumun tutumu ele alındı.Dr. Muzaffer Yurttaş, konuşmasında Filistin meselesinin yalnızca son yıllarda yaşanan olaylardan ibaret olmadığını belirterek, Filistin halkının uzun yıllardır devam eden işgal, abluka ve yerinden edilme süreçleriyle karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Yurttaş, “Sözün bittiği, hukukun çöktüğü yerdeyiz. Üç yıllık soykırıma ve asırlık işgale karşı kıyamdayız” ifadelerini kullanarak, Gazze’de yaşananların dünya kamuoyunun gözleri önünde gerçekleştiğini dile getirdi.

“Artık kuru kınamaların hükmü kalmamıştır”

Basın açıklamasında uluslararası kuruluşların ve devletlerin Gazze’deki insani krizin sona erdirilmesi konusunda daha etkin adımlar atması gerektiği vurgulandı.Platform tarafından yapılan açıklamada; kalıcı ateşkesin sağlanması, insani yardım koridorlarının güvence altına alınması, uluslararası hukukun uygulanması ve Filistin halkının siyasi haklarının korunması çağrısında bulunuldu.Açıklamada ayrıca, 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin Devleti’nin kurulmasının bölgede kalıcı barış için önemli bir çözüm olarak görüldüğü ifade edildi.Platform, Filistin’de yaşananların sona ermesi için uluslararası kamuoyuna çağrıda bulunurken, tüketicileri de işgal ve savaş politikalarına destek verdiğini düşündükleri markalara yönelik boykot konusunda duyarlı olmaya davet etti.

Sumud Filosu aktivistleri Manisalılara seslendi

Basın açıklamasının ardından afişte yer alan Sumud Filosu aktivistleri de söz alarak Filistin’e yönelik dayanışmanın önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirdi.Program, Manisa Şehzadeler Müftüsü İsmail Temür’ün yaptığı dua ile sona erdi.Programın ardından katılımcılar, İlim Yayma Cemiyeti öncülüğünde düzenlenen Hayır Çarşısı’na geçerek alışveriş yaptılar. Platform yetkilileri, Hayır Çarşısının düzenlenmesinde emeği geçenlere ve programa katılarak Filistin halkıyla dayanışma gösteren tüm Manisalılara teşekkür etti.

“Manisa’dan sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz”

Manisa Filistin’e Destek Platformu tarafından yapılan açıklamanın sonunda, Filistin halkının yanında olmaya devam edileceği vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:“Yıkılacak bina, katledilecek aile kalmadı. Söz tükendi, insanlık can çekişiyor. Manisa’dan ilan ediyoruz: Ne katliamları unutacağız ne de bu cinayetleri finanse edenleri ve sessiz kalanları affedeceğiz. Nehirden denize özgür Filistin kuruluncaya dek susmayacağız, durmayacağız, geri adım atmayacağız.”Program, katılımcıların Filistin halkına yönelik dayanışma mesajları ve dualarıyla sona erdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız