Ara
Manisa Manşet Gazetesi Manisa Haberleri Manisa’da İSG profesyonelleri yılın son toplantısında buluştu

Manisa’da İSG profesyonelleri yılın son toplantısında buluştu

Manisa ve İzmir’den iş sağlığı ve güvenliği uzmanları, Manisa Öğretmenevi’nde düzenlenen yılın son toplantısında İSG alanındaki güncel yargı kararlarını, mevzuat değişikliklerini ve Bakanlığa sunulması planlanan çözüm önerilerini değerlendirdi.

KAYNAK: CÜNEYT HASÇELİK
Okunma Süresi: 2 dk

Toplantıda, Manisa İSG Birlik üyeleri tarafından hazırlanarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunulması planlanan “çözüm önerileri paketi” katılımcılarla paylaşıldı. Program, Lemi Ergüder’in moderatörlüğünde gerçekleşirken, Onur Sancak’ın sunumlarıyla zenginleştirildi. Etkinlik kapsamında İSG profesyonellerine Onaylı Defterin etkili kullanımı ve Bakanlık Bildirimi süreci konularında eğitim verildi.


HER TOPLANTIMIZDA ADETA BİR KELEBEK ETKİSİNİ TETİKLİYORUZ

Uzmanlar, İSG hizmeti almayan işyerlerine 2013 yılından beri uygulanmayan aylık idari para cezası yaptırımlarının büyük bir ihtiyaç olduğunu ve mutlaka uygulanması gerektiğini söyledi. Toplantıya katılan İş Güvenliği Uzmanı Onur Sancak, son dönemde İSG alanında yaşanan gelişmelere dikkat çekerek şu değerlendirmelerde bulundu: “Manisa da düzenli aralıklarla toplanan biz iş sağlığı ve güvenliği profesyonelleri,  her toplantımızda adeta bir kelebek etkisini tetikliyoruz. Bugün bu topluluğun daha iyi anlaşılması ve daha güçlü görülmesi için önemli adımlar atıyoruz. Bir yandan zayıf yönlerimizi gidermek için etkili eğitimler oluştururken diğer yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na verilmek üzere hazırladığımız onlarca çözüm önerimizi katılımcılar ile daha da zenginleştiriyoruz. Daha önce de söylediğimiz gibi ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği profesyonellerine bakış açısını da değiştirmek istiyoruz. Önerilerimizle,  mevcut yönetmelik taslaklarının iyileştirilmesini, tüm yurtta ve tüm sektörlerde etkin bir iş sağlığı ve güvenliği hizmeti sağlanmasını, iş kazaları ile meslek hastalıklarının azalmasını, yargı süreçlerinde yanlış değerlendirmelerin önüne geçilmesini hedefliyoruz. Manisa ve İzmir'den katılan meslektaşlarımızla birlikte başlattığımız bu kelebek etkisini büyütmek istiyoruz." 


ORTAK HAREKET ETME KONUSUNDA GÖRÜŞ BİRLİĞİNE VARILDI

Toplantının sonunda katılımcılar, ortak hareket etme konusunda görüş birliğine vararak çalışmaların sürdürüleceğini bildirdi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *