41,1836 %0,26
48,0119 %0,46
4.687,53 % -0,49
Ara
Manisa Manşet Gazetesi Manisa Haberleri Manisa’daki bu evin fiyatı dudak uçuklattı!

Manisa’daki bu evin fiyatı dudak uçuklattı!

Türkiye’nin en önemli tarım ve sanayi kentlerinden biri olan Manisa’da, yaşanan imar sorunları beraberinde konut fiyatlarının da astronomik şekilde artmasına neden oluyor. Manisa’nın Yunusemre ilçesinde satışa sunulan sokak arasındaki bir apartman dairesi için tam 45 milyon TL fiyat biçildi.

MUHABİR: Mine Badan
Okunma Süresi: 1 dk

Manisa’nın yıllardır çözülemeyen imara sorunu, geçtiğimiz günlerde idare mahkemesinin son imar planını bir kez daha iptal etmesiyle birlikte çıkmaza girdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, yeni imar planının Büyükşehir Belediye Meclisi’nden yeniden geçmesinin en az 1 yıl süreceğini belirtirken, kent merkezinde yaşanan konut sıkıntısı büyüdükçe konut fiyatları da dudak uçuklatır hale geldi.

SOKAK ARASINDAKİ EVE 45 MİLYON TL İSTİYOR

Yunusemre ilçesinde bulunan Kuyualan Mahallesinde sahibinden satılık olarak ilana konulan bir apartman dairesi için 45 milyon TL fiyat biçildi. 350 metre brüt genişliği olduğu belirtilen dubleks dairenin ayrıca 900 TL aidatı bulunuyor. Çatı katında yer alan ve 6+2 odalı olduğu ifade edilen evin eşyalarıyla birlikte satıldığı belirtilirken, Manisa’da orta düzeydeki bir mahallede, sokak arasında bulunan bir dairenin 1 milyon doları aşan bir fiyata satılmak istenmesi vatandaşları şaşırttı.

“MANİSA’DA BOĞAZ MANZARASI MI VAR?”

Metrekare hesabından yaklaşık 5 milyon TL’lik bir maliyeti olan evin 45 milyon TL’ye satılmasına tepki gösteren vatandaşlar, “Manisa’da ev fiyatları plaka fiyatlarıyla yarışır oldu. 45 plakalı şehirde evler 45 milyon TL olmuş. Sanki Manisa’da boğaz manzarası var da boğaz manzaralı yalı satılıyormuş gibi fiyatlar isteniyor” diyerek tepki gösterdi. 

HABER: MİNE BADAN

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *