Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa İl Başkanlığı tarafından Kurban Bayramı kapsamında bayramlaşma programı düzenlendi. MHP İl Başkanlığında düzenlenen bayramlaşmaya MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, MHP MYK Üyesi Ali Uçak, MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, partililer katıldı. MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, “Bayramlar küskünlüklerin giderildiği, dargınların barıştığı müstesna zaman dilimleridir. Bizi bir kere daha bu Kurban Bayramı sabahlarına kavuşturan Yüce Allah'a sonsuz şükürlerimizi ifade ediyoruz. Rabbim bu güzel birlikteliği, beraberliği bozmasın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ikinci yüzyılında, terörsüz Türkiye hedefimizle ve lider ülke Türkiye yolunda çalışmalarımıza gayretle devam ediyoruz” dedi.

MHP MYK Üyesi Ali Uçak da “Cenab-ı Allah'ım bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Böyle mutlu ve güzel günlerde bir arada olmayı bizlere daha çok nasip etsin. Allah'ım, çoluk çocuğumuzla, sevdiklerimizle nice mutlu bayramlar geçirmeyi nasip etsin” şeklinde konuştu.

CHP BİR AN ÖNCE KENDİSİNE GELİP ÜLKE GÜNDEMİNE DÖNMELİ
MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Türkiye ve dünya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP’de yaşanan Mutlak Butlan kararına değinen Akçay, “Devlet kurma ve yönetme ve bunu dünyaya bir nizam getirme kudretini ortaya koyabilmiş bir milletin mensuplarıyız. Onun için geleceğe mutlaka kararlı ve umutlu bir şekilde bakıyoruz. Tabii bu arada bu perspektife sahip olmayan bir takım siyasi odaklar, siyasi parti İçinde herhangi bir şeyi söylemeyi ben gerekli görmüyorum. Her şey gözümüzün önünde olup bitiyor. Hiçbir gündemi olmayıp sadece iş kargaşasına gömülmüş, siyasi partilerinde ne kendilerine bir hayır olur ne de memlekete, millete en küçük bir faydalara dokunamaz. Onları kendi hallerine bırakıyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi'nin zaman zaman yaşadığı ufak tefek sıkıntılarda adeta tepemizde şimdi düştükleri hallere bakınca Milliyetçi Hareket Partisi'nin asil, vakur ve sağlıklı bakışını da herkesin hatırlaması lazım. Cumhuriyet Halk Partisi'nin yaşadığı bu vahim sıkıntılar nezdinde biz CHP'nin üstünde tepinmiyoruz. Bilge liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Çok önemli tavsiyelerde bulunuyor bunlara. İstikamet gösteriyor. Bu bir siyaset bilgeliği ile yani başka farklı bir partinin bir siyasi görüşünden ziyade Sayın Devlet Bahçeli'nin o bilgeliği ile herkesi kapsayan bütün siyasi partilere de örnek olacak tavsiyeleri. Uysalar bu kadar sıkıntı başlarına da gelmez. İnşallah kendilerine gelirler, titrerler ve ülkenin gündemine dönerler” diye konuştu. Akçay, Türkiye’nin istikrar politikaları, terörle mücadele süreci, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Türkiye Yüzyılı vizyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Akçay, bölgesel gelişmelerin yoğun bir süreçten geçtiğini ifade etti.

Küresel gelişmelere dikkat çeken Akçay, dünyanın önemli değişim süreçlerinden geçtiğini belirterek şunları söyledi: “Dünya yeni bir oluşum ve düzene kavuşma sancıları yaşıyor ve bunun mücadelesi veriliyor. Etrafımız adeta bir ateş çemberi. Bu ortamda Türkiye, siyasi istikrar içinde kurulan yeni düzende çok güçlü ve müreffeh bir şekilde yer alma mücadelesini veriyor.”

Konuşmasının önemli bölümünde terörle mücadele sürecine değinen Akçay, “Terörsüz Türkiye” politikasının her geçen gün ilerleme kaydettiğini ifade etti. Akçay, şu değerlendirmede bulundu: “Özellikle terörsüz Türkiye politikamız her geçen gün ilerliyor. Bu bir süreçtir. Kısa, orta ve uzun vadede hem ülkemiz hem bölgemiz hem de dünya siyaseti açısından çok önemli sonuçları olacaktır. Birlik ve beraberliğimizi hiçbir güç bozamayacaktır.”
Akçay, terörsüz Türkiye kavramının yalnızca güvenlik boyutuyla sınırlı olmadığını belirterek, birlik, beraberlik, kardeşlik, demokrasi ve toplumsal huzuru da kapsayan bir anlayış olduğunu söyledi. Türkiye’de yönetim istikrarının önemine de vurgu yapan Akçay, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ülkeye önemli katkılar sunduğunu ifade etti. Akçay, “15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Cumhur İttifakı ile birlikte gerçekleştirilen anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye’nin istikrarına çok büyük katkılar sağlamıştır.” dedi. Geçmiş dönemlerde yaşanan siyasi istikrarsızlıklara da değinen Akçay, Türkiye’nin yeni sistemle birlikte daha güçlü bir yönetim yapısına kavuştuğunu söyledi.
Türkiye’nin uluslararası alanda daha güçlü bir konuma geldiğini dile getiren Akçay, Avrupa’daki gelişmelere de değinerek, “Artık Avrupa eski Avrupa değil, Türkiye de eski Türkiye değil. Türkiye dünyanın ufkunda adeta bir yıldız gibi parlamaya başlamıştır.” ifadelerini kullandı. Konuşmasının sonunda Türkiye Yüzyılı hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akçay, bunun bir söylemden ibaret olmadığını belirtti. Akçay, “Türkiye Yüzyılı ve 21’inci asır Türk asrı olacak derken bunu hamasi bir söylem olarak değil, ete kemiğe bürünmüş somut bir gerçeklik olarak ifade ediyoruz.” dedi. Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmalarına da değinen Akçay, MHP’nin “Önce ülkem ve milletim, sonra şahsım” anlayışıyla çalışmalarını sürdüreceğini belirterek, ülkenin güçlenmesi ve refahının artırılması için çalışmaların devam edeceğini söyledi.