42,5459 %1,90
49,4681 %2,21
5.551,47 % -1,86
Ara
Manisa Manşet Gazetesi Manisa Haberleri Mutfağın şefleri bu kez diyabetli minikler oldu

Mutfağın şefleri bu kez diyabetli minikler oldu

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Celal Bayar Üniversitesi iş birliğinde, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında CBÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde diyabetli çocuklar için farkındalık programı düzenlendi. Ayrıca Manisa Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binası, 14 Kasım akşamı Dünya Diyabet Günü’nün simgesi olan mavi renkle özel olarak aydınlatıldı.

KAYNAK: Manisa Büyükşehir Belediyesi Basın Bülteni
Okunma Süresi: 2 dk
 
 
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) iş birliğiyle düzenlenen özel bir etkinlik, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nde yüzlerce diyabetli çocuğa yalnız olmadıklarını hissettirdi. MCBÜ Hafsa Sultan Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bir araya gelen çocuklar ve aileleri, bir günlüğüne iğneleri, ölçümleri ve kaygıları bir kenara bıraktı. Çocuk Endokrinoloji Birimi’nin takip ettiği minik kahramanlar, ‘Minik Eller İş Başında’ mutfak atölyesinde kendi sağlıklı kanepelerini hazırlayarak diyabet dostu beslenmeyi eğlenceye dönüştürdü. Günün en anlamlı anı ise, bilgi yarışmasında dereceye giren çocuklara günlük hayatı büyük ölçüde kolaylaştıran glukoz sensörlerinin hediye edilmesi oldu. Etkinlik, çölyaklı çocuklar için dahi özel olarak hazırlanan pastayla, kapsayıcılık ve dayanışma mesajı vererek sona erdi.
 
Programa Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Volkan Sert ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ural Sevener de katıldı.
 

Şehirde Farkındalık Işığı

 

Manisa’nın diyabet konusundaki farkındalığını tüm şehirle paylaşmak amacıyla önemli bir görsel destek de sağlandı. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ana hizmet binası, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla akşam saatlerinde özel olarak mavi renkle aydınlatıldı. Bu hareketle, diyabetle yaşayan bireylere “yalnız değilsiniz” mesajı verildi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *