Manisa’da tarımın başkenti Saruhanlı’da ilk kez Tarım, Hayvancılık Makineleri Teknolojileri ve Yem Günleri düzenlendi. Saruhanlı Kapalı Pazar Alanı’nda düzenlenen açılışa AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, Saruhanlı Kaymakamı Murat Acar, Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı, Manisa Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Serdar Mersinli, Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, tarım sektörünün önde gelen temsilcileri, üreticiler katıldı. Ege’nin bereketli topraklarında tarımın geleceğini şekillendirecek vizyoner bir buluşma olarak tanımlanan fuarda, 100’e yakın firma ve 250’den fazla marka ürün ve hizmetlerini sergiledi. 21 Eylül’e kadar açık kalacak olan fuar, çiftçilere modern tarımın en yeni çözümlerini yakından görme imkânı sunuyor.

GÜÇLÜ BİR ÜRETİCİ DEMEK GÜÇLÜ BİR TARIM DEMEK
AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, fuarın önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı: “Bugün buraya geldim. Gelmeden önce başkanımla sohbet ederken dedim ki ‘Başkanım daha önceki yıllarda var mıydı bu fuar?’ ‘Yok’ dedi. ‘Birinci ama geleneksel’ dedi. Çok önemli bir şey. Evet, ilkini düzenliyoruz ama geleneksel olacağının müjdesini şimdiden başkanım kafaya koymuş. O vizyonuyla, o geleceğe bakış açısıyla şimdiden geleneksel hale getirmiş. Tabi Saruhanlı üzümün başkenti. Her zaman Ekrem başkanım seçim zamanında bunu söylüyordu. Gerçekten üzümün başkentine yakışan bir fuar olmuş. Güçlü bir üretici demek güçlü bir tarım demek. Güçlü tarım demek de güçlü bir devlet demek. İşte biz de bu bilinçle inşallah üreticimizin, çiftçimizin hem parti olarak, hem hükümet olarak, hem devlet olarak her zaman yanında olacağımızı, teminatını buradan sözünü tekrar veriyorum. İnşallah bu fuarın da memleketimize, Manisa’mıza, devletimize, Saruhanlı’mıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum."

HEDEFİMİZ SARUHANLI ADININ TARIM VE HAYVANCILIKTA MARKA HALİNE GELDİĞİ BİR GELECEĞİNİ İNŞA ETMEK
Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı ise fuarın tarıma sağlayacağı katkılara değinerek şunları söyledi: “Burada Saruhanlı’mızda bir ilk olan Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı’nın açılışını gerçekleştirmekten büyük bir gurur ve mutluluk duyuyorum. Saruhanlı, bereketli toprakları, çalışkan insanları ve güçlü tarım potansiyeli ile ülkemizin göz bebeği ilçelerinden biridir. Bizler, bu zenginliği en iyi şekilde değerlendirmek, çiftçimizi desteklemek, üretimi artırmak ve geleceğe daha güçlü adımlarla yürümek için çalışıyoruz. Bu fuar sayesinde çiftçilerimiz, en yeni teknolojileri, modern tarım ve hayvancılık makinelerini yakından tanıma fırsatı bulacak, sektör temsilcileriyle buluşacak, bilgi ve tecrübelerini paylaşacaktır. Böylece hem üretim kalitemiz artacak hem de tarımda verimliliğimizi yükselteceğiz. Bizim en büyük hedefimiz, üreticimizin emeğinin değer bulduğu, Saruhanlı adının tarım ve hayvancılıkta marka haline geldiği bir geleceği inşa etmektir. Bugün attığımız adımlar, yarınlarımızın teminatıdır. Bu organizasyona katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara, EFR Fuarcılık’a, emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Fuarımızın ilçemize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Dilerim ki bu fuar, geleneksel hale gelerek Saruhanlı’yı tarım teknolojilerinin buluşma noktası haline getirsin. Hep birlikte üretelim, hep birlikte büyüyelim, hep birlikte geleceğe yürüyelim. Hepinize katılımınız için tekrar teşekkür ediyor, bereketli fuarlar diliyorum.”

ÇİFTÇİLERİMİZ TARIMSAL TEKNOLOJİYİ TAKİP EDEREK ÜRETİMİNE DEVAM EDİYOR
Saruhanlı Kaymakamı Murat Acar ise, “Tabi insanoğlu yerleşik yaşama geçtiğinden beri insanlık tarihinde insanoğlu için en önemli faktör, en önemli sektör gıda, beslenme ve dolayısıyla tarımdı ve bu tarım sektöründe de binlerce yıllık hikayenin özellikle belki 50–60 yılı içinde bulunduğumuz yüzyıl ve bir önceki yüzyılda müthiş teknolojik gelişmeler oldu. Tabii ilçemiz bir tarım memleketi olduğu için en çok bundan istifade eden bölgelerden birisi olduğunu gördüm ben buraya göreve geldiğimde. Benim daha önceden görev yaptığım ve yaşadığım yerlerde böyle bir güçlü tarım sektörü ve böyle bir güçlü çiftçilik yoktu açıkçası. Ben de burada sizlerle beraber bunu öğrenmiş oldum. Dolayısıyla her alanda olduğu gibi tarım alanında da nasıl ki teknoloji hızlı bir şekilde değişiyor ve gelişiyorsa, biz buna mecburen ayak uyduruyorsak tarım sektöründe de bu kaçınılmazdır ve ayak uydurmak zorundayız. Gerek verimi artırmak, gerek artan talebi karşılamak için. Saruhanlı ilçemiz de malumunuz gerek Türkiye piyasasına, gerek dünya pazarına ihracat yapan, gıda üreten, başta üzüm ve zeytin olmak üzere birçok alanda sebze-meyve üreten bir ilçemiz. Bu manada çiftçilerimiz de yaklaşık 2,5 yıldır görev süresi boyunca gördüm ki teknoloji ile uyumlu bir şekilde teknolojik yenilikleri takip ederek, tarımı, tarımsal teknolojiyi takip ederek üretimine devam ediyor. Dolayısıyla bu fuarı ben bu anlamda manalı buluyorum. İlçemizde ilk defa gerçekleşen bu fuar üreticileri ve çiftçilerimizi, makine üreticilerimizi ve firmalarımızı buluşturması açısından yerinde bir hizmet oldu. Bu hizmetin hayata geçirilmesinde emeği olan belediye başkanımıza, belediyemize ve fuarın düzenlenmesinde katkı sağlayan teşekkür ediyorum. Yine teşriflerinden ötürü başta sayın milletvekilimiz olmak üzere tüm misafirlerimize gerek ilçemizden, gerek ilimizden, gerekse il dışından gelen katılımcılarımıza ve en önemlisi bu organizasyonun yapılma sebebi olan değerli Saruhanlılı çiftçilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bu fuar ilçemiz, ilimiz ve ülkemiz ekonomisi için kazançlı, hayırlı ve hareketli olur" dedi.











