İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu, 15 Temmuz’un simge isimlerinden Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi Şehit Yasin Naci Ağaroğlu’nun babası, emekli öğretmen Osman Ağaroğlu’nu ağırladı. Moderatörlüğünü İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç’in üstlendiği söyleşiye; Türkiye’nin dört bir yanından ve dünyanın farklı ülkelerinden Manisa’ya yükseköğrenim için gelen üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

"İdealist Bir Hukukçu Olma Hayali Vardı"
İYC Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç’in yönelttiği sorular ve rehberliğinde gerçekleşen programda, emekli öğretmen Osman Ağaroğlu oğlunun çocukluk ve gençlik yıllarındaki karakter yapısına değindi. Yasin Naci’nin her zaman adalet, ahlak ve vatan sevgisini ön planda tutan bir genç olduğunu belirten Ağaroğlu, "Yasin Naci, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisiydi. İdealist bir hukukçu olarak adaletle hizmet etme hayalleri kuruyordu. O gece vatanın istikbali söz konusu olduğunda bir an bile tereddüt etmeden meydanlara koştu," dedi.

O Gecenin Son Görüşmesi ve Metanet
O tarihi gecede oğluyla yaptığı son görüşmeyi ve haberi aldığı an hissettiği duyguları gençlerle paylaşan Ağaroğlu, evlat acısı ile gururun buluştuğu o anları aktarırken salonda duygusal anlar yaşandı. Evladının adının ve mücadelesinin, farklı coğrafyalardan gelerek aynı çatı altında buluşan gençlerin hafızasında yaşamaya devam etmesinin kendileri için en büyük teselli olduğunu ifade etti.

"İşinizi En İyi Şekilde Yapın"
Toplantının son bölümünde üniversite öğrencilerine tavsiyelerde bulunan Osman Ağaroğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:"Sizler sadece ülkemizin değil, tüm gönül coğrafyamızın ve geleceğin teminatısınız. Şehitlerimizin aziz hatırasına sahip çıkmanın en güzel yolu; derslerinize dört elle sarılmak, milli ve manevi değerlerinizi korumak, insanlığa faydalı olmak ve hangi mesleği seçerseniz seçin işinizi dürüstçe, en iyi şekilde yerine getirmektir."

Şehitlerin Ruhuna Yasin-i Şerif Okundu
Söyleşinin sonunda yurtta kalan yerli ve uluslararası öğrenciler, Şehit Yasin Naci Ağaroğlu ve tüm şehitlerin ruhuna ithafen Yasin-i Şerif okuyarak hep birlikte dua etti.
Program, İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç ve yönetiminin günün anısına Osman Ağaroğlu’na hediye takdimi ve çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.