Manisa Manşet Gazetesi Manisa Haberleri Süsledikleri bisikletlerle doğa için pedal çevirdiler

Süsledikleri bisikletlerle doğa için pedal çevirdiler

Manisa’da Türkiye Çevre Haftası kapsamında düzenlenen bisiklet turunda yaklaşık 100 bisikletçi, çevre bilinci ve sürdürülebilir ulaşım için pedal çevirdi. Yeşil kıyafetler ve çevre temalı süslemelerle dikkat çeken kadınlar, Cumhuriyet Meydanı’ndan Atatürk Kent Parkı’na uzanan turda “Doğayla pedalla geleceğe nefes” mesajı verdi.

Süsledikleri bisikletlerle doğa için pedal çevirdiler
KAYNAK: CÜNEYT HASÇELİK
Okunma Süresi: 2 dk

Manisa’da yeşil ve temiz bir çevreye dikkat çekmek amacıyla kadınlar süsledikleri bisikletleriyle Cumhuriyet Meydanı’ndan Atatürk Kent Park’a kadar şehir turu attı. Doğaya pedalla geleceğe nefes oldular. Manisa Valiliği himayelerinde Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından ‘Dünya Bize Emanet’ temasıyla düzenlenen Türkiye Çevre Haftasında Kybele Manisalı Kadınlar işbirliğiyle Manisa Bisiklet Turu düzenlendi. Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Faik Gürocak ve 100’e yakın bisikletçi katıldı. Bisiklet Turu’nda kadınlar başta olmak üzere bisikletçiler hep birlikte daha yeşil bir Manisa için pedal çevirdi. 


YEŞİL KIYAFETİ TERCİH ETTİLER

‘Doğayla pedalla geleceğe nefes’ sloganıyla gerçekleştirilen Manisa Bisiklet Turu Cumhuriyet Meydanı’nda başladı.  Özellikle kadın bisikletçiler, yeşil çevre temasını vurgulamak için yeşil kıyafetler tercih ederken, bisikletlerini de çiçekler, kurdeleler ve çevre mesajları içeren afişlerle süsledi. Bazı katılımcıların Türk bayrağı pelerini takması da etkinliğe renk kattı. Bisikletlerin üstüne ‘İklimi çevirme pedal çevir. Araba değil bisiklet. Gökyüzü kaybolmaz özgürlüğün şarjı bitmez bisikletin benzini bitmez özgürlük budur” afişleriyle temiz çevre, sürdürülebilir ulaşım ve iklim farkındalığı mesaj verdiler. Cumhuriyet Meydanı’ndan Atatürk Kent Parkı’na kadar pedal çevirdiler. 

CÜNEYT HASÇELİK/AYŞE NUR BÜYÜK

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız