2025-2026 akademik yılında üniversite öğrencilerinin huzur ve güven ortamında eğitimlerine devam edebilmeleri amacıyla, Vali Vahdettin Özkan başkanlığında “Üniversite Güvenlik Koordinasyon Toplantısı” gerçekleştirildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İlhan Şen, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş ve ilgili kurum müdürleri katıldı.
Toplantıda, Manisa Celal Bayar Üniversitesi yerleşkeleri ve öğrenci yurtları ve çevrelerinin güvenlik durumu, barınma, sosyal alanlar, ulaşım, sağlık hizmetleri, sınav güvenliği ve öğrencilerin temel ihtiyaçlarına yönelik alınması gereken önlemler detaylı şekilde ele alındı. Yeni akademik yıl boyunca hem kampüs içinde hem de çevresinde uygulanacak güvenlik ve önleyici tedbirler kapsamlı şekilde değerlendirildi. İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından mevcut durumla ilgili verilerin yer aldığı sunumlar yapıldı.
Vali Vahdettin Özkan, toplantıda yaptığı açıklamada, üniversitelerin eğitim verirken aynı zamanda huzur ve güven ortamı sunan yapılar olması gerektiğini vurguladı. “Ülkemizin dört bir yanından üniversite eğitimi için şehrimize gelen öğrencilerimizin, huzur ve güven ortamında nitelikli bir eğitim alması önceliğimizdir. Özellikle güvenlik, barınma ve ulaşım gibi temel ihtiyaçlarda öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına gerekli tüm tedbirleri titizlikle takip edeceğiz.” Dedi.
Koordinasyonun ve yapılan çalışmaların analizinin önemine dikkat çeken Vali Özkan, sözlerine şöyle devam etti: “Üniversitemizde huzur ve güven ortamında eğitimin sürdürülebilmesi için alınan kararların hayata geçirilmesinde kurumlar arası koordinasyon büyük önem taşıyor. Etkin bir iş birliği sayesinde riskleri doğru analiz edebilir, huzur ortamını tehdit edebilecek unsurları zamanında tespit edip, gerekli önlemleri alabiliriz. Özellikle kayıt dışı faaliyetlerin önlenmesi konusunda etkin tedbirlerin uygulanması büyük önem arz ediyor.”
Öğrencilerin güvenli ve sağlıklı bir ortamda eğitimlerini sürdürebilmesi için gerekli tedbirlerin titizlikle takip edildiğini söyleyen Vali Özkan, huzur ve güven ortamını sağlamak için çalışmaların devam edeceğini belirterek, başarılı bir akademik yıl temenni etti.

