Manisa
Açık
37°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,4255 %0.1
47,3559 %0.17
4.404,00 % -0,17
Ara
Manisa Manşet Gazetesi Manisa Haberleri Yıllarca Taç Bina olarak hizmet verdi: Satışa çıkarıldı

Yıllarca Taç Bina olarak hizmet verdi: Satışa çıkarıldı

 

Manisalıların Taç Bina olarak bildiği, BAĞ-KUR, Göç İdaresi olarak hizmet veren daha sonra Şehzadeler Belediyesi tarafından yıkılıp geçici olarak otopark hizmeti veren arsa 170 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkarıldı. İhale 29 Temmuz 2025 tarihinde gerçekleşecek. 

Şehzadeler Belediyesi, mülkiyeti kendisine ait olan ve kamuoyunda “Taç Bina” olarak bilinen Sakarya Mahallesi’ndeki arsayı satışa çıkarıyor. Satış, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35. maddesinin (a) bendine göre kapalı teklif usulüyle yapılacak.
İHALE TARİHİ 29 TEMMUZ’DA 
Satışa Sunulan Taşınmazın Özellikleri: Yeri: Sakarya Mahallesi, Vasfı: Arsa, Ada/Parsel No: 260/3, Alanı: 774,25 m². İmar Durumu: Bitişik Nizam 7 Kat (B-7) Ticaret + Konut. Muhammen Bedel: 170 milyon TL. Geçici Teminat: 5 milyon 100 bin TL. İhale Tarihi: 29 Temmuz 2025. İhale Saati: 11.00. İhale Yeri: Şehzadeler Belediyesi Encümen Toplantı Salonu, 1. Anafartalar Mahallesi Ergen Caddesi No:2 Şehzadeler / MANİSA. 
İhaleye katılmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler, gerekli belgeleri hazırlayarak teklif zarflarını 28 Temmuz 2025 mesai bitimine kadar Şehzadeler Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü Emlak Akar Servisine teslim etmeli. Şartname, belediyenin ilgili biriminde ücretsiz olarak görülebilecek, 10.000 TL karşılığında ise temin edilebilecek. Başvurularda; teklif mektubu, kimlik, ikametgah, imza beyannamesi, geçici teminat, belediyeye borcu olmadığına dair belge gibi birçok evrakın eksiksiz şekilde sunulması gerekiyor.
2021 YILINDA YIKILMIŞTI 
Taç binada yıllarca Manisa Bağ-Kur İl Müdürlüğü olarak görev yaptı, sonra Göç İdaresi İl Müdürlüğü, Şehzadeler Belediyesi Zabıta Müdürlüğü burada vatandaşlara hizmet verdi. Bazı dernekler çalışmalarını burada sürdürdü, bina içerisinde bulunan yüzlerce düğün salonlarında yüzlerce düğün yapıldı. Bina 2021 yılında yıkılmıştı. Binanın arsası, o tarihten bu yana Manisalılar tarafından otopark olarak kullanılmaktaydı. CÜNEYT HASÇELİK

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *