Türkiye’nin en önemli tarım ve sanayi kentlerinden biri olan Manisa’da, yetersiz trafik altyapısı ve son yıllarda yaşanan ekonomik sorunlar otomobil satışlarını olumsuz etkiliyor. Her geçen gün nüfusu artan kentte, ulaşım alanlarında ciddi sorunlar yaşanıyor. Otomobil sahibi olmanın zorlaşması ve toplu ulaşımda yaşanan eksiklikler, vatandaşı alternatif yol aramaya itiyor. Bu da hem fiyat hem de trafikte kullanım açısından daha rahat olan motosiklet kullanımının artışına yol açıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Manisa genelinde kayıtlı motosiklet sayısı 10 yıl içinde yaklaşık iki kat arttı.
MOTOSİKLET KULLANIMI ZİRVEYE OTURDU
Trafik yoğunluğunun her geçen gün arttığı Manisa’da 2015 yılında motosiklet sayısı 167 bin 370 iken, 2025 yılında 326 bin 903’e ulaşarak motorlu taşıtlar arasında zirveye oturdu. Bu veriler, Manisalı vatandaşların pratiklik ve diğer araçlara göre daha uygun fiyatlı olmasından dolayı motosiklet almayı daha çok tercih ettiğini ortaya çıkarıyor. Bu durum Türkiye genelinde de büyük yankı uyandırarak en çok motosiklet kullanımı olan iller arasında Manisa’yı 4. sıraya yerleştiriyor.
EN ÇOK MOTOSİKLETİN OLDUĞU İL İSTANBUL OLDU
Nüfus bakımından Türkiye’nin en büyük ili olan İstanbul’da motosiklet sayısı 851 bin 382, ikinci sırada yer alan Antalya’da 514 bin 838, üçüncü sırada bulunan ve Manisa’ya yakınlığı ile dikkat çeken İzmir’de ise bu rakam 490 bin 68 olarak kaydedildi. TÜİK verilerine göre en az motosiklet kullanımı bin 78 ile Ardahan oldu.

HABER: MİNE BADAN