Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının Büyükşehir Belediyesine yönelik yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında alınan tanık ifadeleri operasyonun seyrini değiştirdi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcekin 5 Temmuz 2025te rüşvet almak suçlamasıyla tutuklanmasının ardından bir işinsanı ile belediye iştiraklerinden ihale alan E.T.nin ifadelerinde Antalya Emniyet Müdürü İlker Arslana yönelik iddialar da yer aldı.
GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI
Hürriyet'ten Salim Uzun'un haberine göre; İfadelerin detayında Arslanın Fazlı Ateş aracılığıyla rüşvet ve çıkar ilişkisine girdiği iddia edildi.
Soruşturmayı yürüten ekip Fazlı Ateşin, İlker Arslanın eşine para transferi yaptığını, Arslanın eşinin geçmişte Fazlı Ateşe ait şirkette sigortalı olarak çalıştığını, para transferlerinin ise maaş açıklamasıyla yapıldığını tespit etti.
Bunun üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu, Arslanı görevinden uzaklaştırdı.
Soruşturma kapsamında İlker Arslan ve birinci derece yakınlarının genel finansal hareketlerinin tespiti için MASAK raporu da talep edildi.
GÖZALTI TALİMATI
Bu gelişmelerin hemen ardından devreye giren Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Arslanın rüşvet almaya aracılık etmek, nitelikli dolandırıcılık ve haksız mal edinme suçlamaları kapsamında gözaltına alınması talimatını verdi.
Aynı soruşturma kapsamında işinsanı Fazlı Ateş de rüşvete aracılık ve nitelikli dolandırıcılık suçları kapsamında yakalandı.
Arslanın eşi Melek Arslan ise polis lojmanlarında gözaltına alındı.
ARACINDAN KARDEŞİ ÇIKTI, O DA GÖZALTINDA
Görevden uzaklaştırma ve gözaltı kararlarına rağmen yakın çalışma arkadaşlarının bile irtibat kuramadığı İlker Arslanın Ankarada olduğu iddia edildi.
Hakkında yakalama emri çıkartılan Arslanın kullandığı ve Antalya Emniyet Müdürlüğü envanterinde bulunan otomobil, Plaka Tanıma Sistemine takıldı ve Niğde Cihanbeyli ilçesinde durduruldu.
Ancak araçtan Arslanın kardeşi C.T. Arslan çıktı ve o da gözaltına alındı.
POLİSLER ULAŞAMADI
Yakın çalışma ekibi gece boyunca Facetime ve WhatsApp uygulamalarıyla Arslana ulaşmaya çalıştı.
Gecenin ilerleyen saatlerinde Arslan, Antalya Emniyet Müdürlüğüne gelerek teslim oldu.
Gözaltı işleminin hemen ardından Antalya İl Emniyet Müdürlüğü internet sitesinden İlker Arslana ait tüm bilgiler kaldırıldı.
Arslanın yerine ise vekaleten Emniyet Müdür Yardımcılığı görevini sürdüren Murat Baz atandı.
CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
İlker Arslan, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Savcı, Fazlı Ateşin nitelikli dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, İlker Arslanın ise haksız mal edinme ve suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçuna iştirak suçlarından tutuklanmalarını talep etti. İki şüpheli de nöbetçi hâkimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.
10 GÜN ÖNCE ÖĞRENMİŞ
Görevden uzaklaştırma ve gözaltı kararları birçok iddiayı da gündeme taşıdı.
Operasyonun fitilini ateşleyen para transferlerinin yaklaşık 40 milyon TLye ulaştığı iddia edildi. İl Emniyet Müdürü Arslanın yürütülen soruşturmadan yaklaşık 10 gün önce haberdar olduğu, bu süreç içinde defalarca Ankaraya gittiği konuşuluyor. Arslanın görevden uzaklaştırma ve gözaltı kararı değil kararname ile görevden alınacağı yönünde bir kanaate vardığı ve bazı meslektaşlarıyla bu durumu üstü kapalı biçimde paylaştığı belirtiliyor.
İLK İL MÜDÜRLÜĞÜYDÜ
1994 yılında Polis Akademisinden Komiser Yardımcısı rütbesiyle mezun olan İlker Arslan, Necmettin Erbakan ve Recai Kutanın koruma ekiplerinde yer alan bir isim.Emniyet Genel Müdürlüğü, Siirt, Ankara gibi çeşitli birimlerde görev yapan Arslan, 2016-2021 yılları arasında Tanık Koruma Daire Başkanı olarak görev aldıktan sonra 2021-2024 yılları arasında Kuzey Makedonya Üsküp Büyükelçiliği İçişleri Müşaviri olarak görev yaptı. 16 Ağustos 2024 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Antalya Emniyet Müdürü olarak atandı.
HABER MERKEZİ