42,1273 %0,23
48,3916 %0,43
5.370,35 % 0,75
Ara
Manisa Manşet Gazetesi Asayiş Kızılcık Şerbeti'nin senaristi gözaltına alındı

Kızılcık Şerbeti'nin senaristi gözaltına alındı

RTÜK’ün “toplum değerlerine saldırı” iddiasıyla inceleme başlattığı Kızılcık Şerbeti dizisinin senaristi Merve Göntem, 4 yıl önce bir röportajda kullandığı sözler nedeniyle Cihangir’deki evinden gözaltına alındı.

Okunma Süresi: 2 dk

Kızılcık Şerbeti dizisinin senarist Merve Göntem, bu akşam evinden gözaltına alındı. Emniyet, 4 yıl önce bir YouTube röportajında kullandığı sözler nedeniyle senarist hakkında işlem başlattı.

Birsen Altuntaş’ın aktardığına göre, Göntem Cihangir’deki evinden alındı. Gözaltı işlemi, senaristin geçmişte bir röportajda genç kadınların ekonomik durumuna dair kullandığı ifadeler üzerine yapıldı.

Göntem 4 yıl önce verdiği röportajda genç kadınların yaşadığı ekonomik sıkıntıları ele almıştı. Senarist o dönem şu ifadeleri kullanmıştı: “Kızlar hayallerini gerçekleştirmek için kendilerine eğlenceli bir yol bulmuş. Para karşılığı seks yapıyorlar, bunda ne var ki. Onlara bu motivasyonu ülke şartları veriyor.”

RTÜK Başkanı Kızılcık Şerbeti’ni hedef aldı

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Show TV’de yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Şahin, kamuoyundan gelen tepkiler ve RTÜK’e ulaşan şikayetlerin titizlikle değerlendirildiğini söyledi.

RTÜK Başkanı, “Show TV’de yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisine ilişkin kamuoyundan gelen tepkiler ve kurulumuza ulaşan şikayetler titizlikle değerlendirildi” dedi. Şahin, bahse konu yapımla ilgili gerekli işlemlerin ivedilikle yapılacağını bildirdi.

Şahin, 2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesinin önemine dikkat çekti. Açıklamasında aileyi “milletimizin en sağlam dayanağı” olarak tanımlayan Şahin, örf ve adetlerle milli-manevi değerlerin toplumu birbirine kenetleyen güçlü bağlar olduğunu vurguladı.

RTÜK Başkanı, aileyi hedef alan yayınların sadece ekranlarla sınırlı kalmadığını belirtti, “Bu yayınlar çocuklarımızın ruhuna, gençlerimizin istikbaline ve toplumumuzun huzuruna doğrudan sirayet ediyor” dedi.

HABER: MEDYASCOPE

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *