Manisa Manşet Gazetesi Galeriler Ekonomi EPDK kararını verdi tarife fiyatları değişti

EPDK kararını verdi tarife fiyatları değişti

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Petrol Ofisi AŞ'nin Kocaeli Derince, Antalya, Kırıkkale terminalleri ile Yarımca LPG Depolama Tesisi'ne ait iletim ve depolama tarifelerini tadil ederek onayladı. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karara göre yakıt türlerine göre hizmet bedelleri yeniden belirlenirken, yüksek tonajlı depolama ve iletim işlemleri için dev indirim imkânları getirildi.

KAYNAK: Haber Merkezi
EPDK kararını verdi tarife fiyatları değişti 1

EPDK tarafından onaylanan yeni fiyat düzenlemeleri kapsamında Petrol Ofisi'nin 4 ana tesisinde tarifeler baştan aşağı güncellendi. Derince Terminali'nde günlük depolama hizmet bedeli metreküp başına benzin ve etanol için 6,75 TL, motorin, biodizel ve damıtık denizcilik yakıtı için 7,31 TL, havacılık yakıtı için ise 7,03 TL olarak ilan edildi. Denizcilik yakıtının günlük depolama ücreti ise ton başına 8,72 TL seviyesine çekildi.

Aynı terminalde teslim alma ve teslim etme bedelleri benzin ve etanolde metreküp başına 90,10 TL, motorinde 100,21 TL, havacılık yakıtında 94,86 TL olarak belirlendi. Deniz araçlarıyla gerçekleştirilen teslim süreçlerinde ise %55 indirim uygulanacağı duyuruldu.

Antalya Terminali'nde ise günlük depolama bedeli benzin için metreküp başına 3,59 TL, motorin için 3,93 TL, havacılık yakıtı için 3,70 TL oldu. Kırıkkale Terminali'nde ise günlük depolama ücreti benzin için metreküp başına 7,01 TL, motorin için 7,92 TL olarak kaydedildi.

 

1 / 4
EPDK kararını verdi tarife fiyatları değişti 2

Yeni tarifelerde belirli hacim ve süreli hizmet alan şirketlere sunulan indirim oranları dikkat çekti. Antalya Terminali'nde jet yakıtının deniz yoluyla teslim alınmasında %100 indirim uygulanması kararlaştırıldı.

Yarımca Terminali Şubesi LPG Depolama Tesisi'nde otogazın günlük depolama bedeli ton başına 35,30 TL, kara tankeriyle teslim etme bedeli ise 488,73 TL oldu. Yarımca'da 3 bin ton ve üzeri depolamalarda günlük hizmet bedeline %70, aynı hacimde teslim alma ve teslim etme işlemlerinde ise %80 indirim uygulanacak. Ayrıca rafineri boru hattıyla yapılan alımlardan teslim alma ücreti alınmayacak.

 

2 / 4
EPDK kararını verdi tarife fiyatları değişti 3

EPDK, Petrol Ofisi'nin Derince, Antalya ve Kırıkkale terminallerine ilişkin iletim ücretlerinde de düzenlemeye gitti. Derince'de iletim bedeli benzin için metreküp başına 37,68 TL, motorin için 42,01 TL belirlenirken, en az 1 yıllık ve 20 bin metreküplük hizmet alımlarında %6 ila %13,5 arasında indirim sunulacak.

 

3 / 4
EPDK kararını verdi tarife fiyatları değişti 4

Antalya Terminali ile en az 1 yıllık depolama sözleşmesi imzalayan şirketlerden Şamandıra-Petrol Ofisi Tesisi arasındaki iletim bedeli hiç alınmayacak. Kırıkkale Terminali'nde ise benzin iletim bedeli 33,52 TL, motorin 36,57 TL olurken yıllık miktara göre %17,5'e varan indirim imkânı tanındı.

 

4 / 4
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız