Manisa Manşet Gazetesi Galeriler Ekonomi Pompa hatasına 64 bin TL ceza!

Pompa hatasına 64 bin TL ceza!

Kayseri'de dizel araca benzin koyan akaryakıt istasyonu mahkum oldu. Tüketici Hakem Heyeti, çekici ve ikame araç dahil tüm masrafların iadesine hükmetti.

KAYNAK: Haber Merkezi
Pompa hatasına 64 bin TL ceza! 1

Otomotiv sektöründe yedek parça maliyetlerinin katlandığı bir dönemde, araçların motor bütünlüğünü tehdit eden operasyonel hatalar yasal sınır kuralları dahilinde tahlil edilmeye devam ediyor.

1 / 4
Pompa hatasına 64 bin TL ceza! 2

Kayseri'nin Merkez Kocasinan ilçesindeki bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Sürücü Ü.A, otomobilinin deposunu doldurduktan kısa süre sonra yolda seyir halindeyken motordan gelen ani sesler ve arıza lambalarının yanmasıyla kalkan hatlarını devreye sokarak aracını yol kenarına çekti.

Yetkili servise çekici vasıtasıyla nakledilen otomobilde yapılan rasyonel teknik inceleme, fahiş hatayı gün yüzüne çıkardı. Aracın motorin (dizel) yakıt sistemiyle çalışmasına rağmen, pompadan depoya benzin enjekte edildiği belgelendi. Mağdur sürücü Ü.A, elindeki servis raporları, çekici makbuzları ve yakıt fişleriyle birlikte vakit kaybetmeden Kayseri Tüketici Hakem Heyetine resmi müracaatta bulundu.

 

2 / 4
Pompa hatasına 64 bin TL ceza! 3

Tüketici Hakem Heyeti bünyesindeki otomotiv uzmanı bilirkişiler, istasyonun otomasyon kayıtlarını ve servis faturalarını titizlikle analiz etti. Değerlendirme sonucunda firmasının "ayıplı hizmet" sunduğuna kurumsal olarak hükmeden heyet, fahiş zararın tazmini için şu yasal fatura şablonunu onayladı:

 

 

3 / 4
Pompa hatasına 64 bin TL ceza! 4

Motor Mekanik Hasar Tutarı: 57 bin 965 TL

Tamirat Süresince İkame Araç Bedeli: 3 bin 287 TL

Lojistik Çekici Ücreti: 1.920 TL

Depoya Konulan Hatalı Yakıt Bedeli: 1.000 TL

Toplam Tanzim Tutarı: 64 bin 172 TL

 

4 / 4
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız