Ara
Manisa Manşet Gazetesi Genel 23 Nisan’da okullarda kutlama olacak mı? Konserler iptal, okul etkinlikleri devam mı edecek?

23 Nisan’da okullarda kutlama olacak mı? Konserler iptal, okul etkinlikleri devam mı edecek?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde etkinliklerin iptal edilip edilmediği araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarına göre Türkiye genelinde okul kutlamalarının kaldırıldığına ilişkin resmi bir karar bulunmazken, bazı belediyeler konser ve eğlence programlarında değişikliğe gitti.

Okunma Süresi: 2 dk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde tören ve etkinlik programlarına ilişkin son durum öğrenci, veli ve öğretmenlerin gündeminde yer alıyor. Türkiye genelinde kutlamaların iptal edilip edilmediğine dair araştırmalar hız kazanırken, merkezi düzeyde alınmış genel bir iptal kararı bulunmadığı bildirildi.

23 Nisan etkinlikleri iptal mi?

Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarından aktarılan bilgilere göre, Türkiye genelinde okullarda yapılacak 23 Nisan kutlamalarının tamamen iptal edildiğine ilişkin resmi bir karar bulunmuyor.

Okullarda daha önce planlanan tören ve etkinliklerin büyük ölçüde devam etmesi bekleniyor. Ancak bazı illerde yerel şartlara göre program içeriklerinde değişiklik yapılabileceği ifade ediliyor.

Okullarda kutlama olacak mı?

23 Nisan kapsamında okullarda bayrak törenleri, şiir dinletileri, gösteriler ve çocuklara yönelik programların yapılması bekleniyor. Programların uygulanmasına ilişkin detaylar okul yönetimleri ve il milli eğitim müdürlükleri tarafından duyurulacak.

Velilerin, öğrencilerin ve öğretmenlerin okul bazlı açıklamaları takip etmesi önem taşıyor.

Bazı programlar sadeleştirilebilir

Son günlerde yaşanan gelişmeler nedeniyle bazı illerde etkinliklerin sadeleştirilmesi ya da program akışında değişikliğe gidilmesi gündeme gelebilir. Resmi törenlerin ise valilikler ve ilgili kurumların duyuruları doğrultusunda yapılması bekleniyor.

Kocaeli’de konserler iptal edildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan kapsamında planlanan konser ve sahne organizasyonlarının iptal edildiğini duyurdu. Belediyeden yapılan açıklamada, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen olaylar nedeniyle bu kararın alındığı belirtildi.

Buna karşılık çocuklara yönelik atölye çalışmaları, oyun alanları ve çeşitli etkinliklerin planlandığı şekilde devam edeceği bildirildi.

Artvin’de eğlence programları ertelendi

Artvin Belediyesi de 23 Nisan kapsamındaki eğlence içerikli etkinliklerde değişikliğe gitti. Belediye Başkanı Bilgehan Erdem tarafından yapılan açıklamada, eğlence programlarının ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi.

Açıklamada resmi bayram törenleri ve anma programlarının ise planlanan takvime uygun şekilde gerçekleştirileceği ifade edildi.

Gözler valilik ve okul duyurularında

23 Nisan etkinliklerine ilişkin nihai programların il valilikleri, belediyeler, il milli eğitim müdürlükleri ve okul yönetimleri tarafından yapılacak duyurularla netleşmesi bekleniyor.

Türkiye genelinde şu ana kadar 23 Nisan kutlamalarının tamamen iptal edildiğine dair merkezi bir karar bulunmuyor. Yerel programlarda ise bölgesel gelişmelere bağlı olarak değişiklik yapılabileceği belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *