İstanbul’da üç ilçeyi kapsayan planlı su kesintisi için geri sayım başladı. İSKİ’nin duyurusuna göre Bayrampaşa, Esenler ve Güngören’deki toplam 15 mahalle, 28 Temmuz 2026 Salı günü çalışmalardan etkilenecek.
Sabah başlayacak kesintinin akşam saatlerine kadar sürmesi planlanıyor. Bölge sakinlerinin günlük ihtiyaçları için önceden yeterli miktarda su hazırlaması gerekiyor.
İstanbul’da sular ne zaman kesilecek?
Planlı su kesintisi 28 Temmuz Salı günü saat 09.00’da başlayacak.
Çalışmanın aynı gün saat 21.00’de tamamlanması ve bölgelere yeniden su verilmesi planlanıyor. Böylece kesinti toplam 12 saat sürecek.
Açıklanan saat, çalışmanın öngörülen bitiş zamanını gösteriyor. Sahadaki teknik koşullara bağlı olarak programda değişiklik yaşanabileceğinden güncel duyuruların takip edilmesi önem taşıyor.
Bayrampaşa’da su kesilecek mahalleler
Bayrampaşa’da kesintiden beş mahalle etkilenecek:
Yenidoğan Mahallesi
Orta Mahallesi
Altıntepsi Mahallesi
Vatan Mahallesi
Terazidere Mahallesi
Bu bölgelerde 09.00 ile 21.00 saatleri arasında şebekeden su alınamayacak.
Esenler’de hangi mahallelerde su olmayacak?
Kesintiden en fazla etkilenecek ilçe Esenler olacak. İlçede sekiz mahalleye geçici olarak su verilemeyecek:
Namık Kemal Mahallesi
Davutpaşa Mahallesi
Yavuz Selim Mahallesi
Çifte Havuzlar Mahallesi
Mimar Sinan Mahallesi
Nene Hatun Mahallesi
Fevzi Çakmak Mahallesi
Menderes Mahallesi
Güngören’de sular ne zaman gelecek?
Güngören’de Gençosman ve Sanayi mahalleleri planlı kesintiden etkilenecek.
İSKİ’nin açıkladığı çalışma takvimine göre bu mahallelere 28 Temmuz Salı günü saat 21.00’den itibaren yeniden su verilmesi planlanıyor. Kesintiden etkilenecek ilçe ve mahallelerin tamamı İSKİ duyurusunda yer aldı.
Sular neden kesilecek?
Kesintinin nedeni, Esenler’in Yavuz Selim Mahallesi’ndeki Münzevi-Bayrampaşa-Esenler isale hattında gerçekleştirilecek altyapı çalışması olarak açıklandı.
Ekipler hat üzerinde iyileştirme çalışması yapacak ve esnek boru bağlantı parçası monte edecek. Çalışmanın güvenli biçimde gerçekleştirilebilmesi için üç ilçedeki belirli noktalara geçici olarak su verilemeyecek.
Kesinti öncesinde ne yapılmalı?
Kesintiden etkilenecek mahallelerde yaşayanların içme, yemek ve temel temizlik ihtiyaçları için önceden su hazırlaması gerekiyor.
Su depolarken temiz ve kapaklı kaplar tercih edilmeli. Çalışma sırasında açık unutulan musluklar, şebekeye yeniden su verildiğinde taşmaya neden olabileceği için kontrol edilmeli.
Kesinti programındaki olası değişiklikler İSKİ’nin güncel duyuruları ile ALO 185 üzerinden takip edilebilecek.