Manisa
Açık
37°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,4255 %0.1
47,3559 %0.17
4.404,00 % -0,17
Ara
Manisa Manşet Gazetesi Genel Kredi kartı sahiplerine müjde! Limitlerin tamamı değişiyor

Kredi kartı sahiplerine müjde! Limitlerin tamamı değişiyor

Kredi kartı borçlarına 48 aya kadar taksitlendirme imkanı tanıyan BDDK, nakit çekim limit ve vadelerinde de normalleşme adımları atacak. BDDK'nın Merkez Bankası'nın 24 Temmuz tarihli PPK toplantısının ardından, kredi kartı nakit avans işlemleri için belirlenen üst sınırı 50 bin TL'ye, nakit çekim işlemleri için uygulanan vade sayısını ise 6 aya çıkarması bekleniyor.

Türkiye'de rekor seviyelere ulaşan kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlarının ardından Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile BDDK, halihazırda gecikmiş ödemesi bulunan kart ve krediler için 48 aya varan yapılandırma imkanı sundu.

KREDİ KARTI BORÇLULARINA "ERTELEME" İMKANI

Söz konusu adım milyonlarca kredi kartı borçlusu için bir 'erteleme' imkanı sunarken, gelecek haftalarda kart sahiplerine yönelik yeni değişiklikler gündeme taşınacak.

NAKİT AVANS LİMİTLERİ DEĞİŞECEK

Sektör kaynaklarının aktardığı bilgiye göre, aylardır bankaların ısrarlı taleplerinin ardından gevşeme adımları için harekete geçen ekonomi yönetimi, ilk aşamada 25 bin TL olarak uygulanan kredi kartı nakit avans işlemleri için belirlenen üst sınırı 50 bin TL'ye yükseltecek.

VADE SAYISI 6 AYA ÇIKARILACAK

Ayrıca atılacak normalleşme adımları kapsamında kredi kartlarından yapılacak nakit çekim işlemleri için uygulanan maksimum vade sayısı da 3 aydan 6 aya çıkarılacak. BDDK'nın söz konusu değişiklikleri TCMB'nin 24 Temmuz tarihli PPK toplantısının ardından yürürlüğe alması bekleniyor.

HABER: HABERLER.COM

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *