Manisa
06 May, 2024, Monday
  • DOLAR
    32.28
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2397.2
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    64085.81$

BİK Genel Müdürü Erkılınç: Dijital dönüşüm sürecinin ilk etabı başarıyla tamamlandı


BİK Genel Müdürü Erkılınç: Dijital dönüşüm sürecinin ilk etabı başarıyla tamamlandı
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç “Basanla basmayanın, satanla satmayanın, personel çalıştıranla çalıştırmayanı, maaş ödeyenle, ödemeyen, okunanla okunmayanı habercilik yapanla yapmayanı Allah’ın izniyle ayıracağız birbirinden.” dedi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç “Basanla basmayanın, satanla satmayanın, personel çalıştıranla çalıştırmayanı, maaş ödeyenle, ödemeyen, okunanla okunmayanı habercilik yapanla yapmayanı Allah’ın izniyle ayıracağız birbirinden.” dedi.

Erkılınç, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) 27. Başkanlar Kurulu toplantısında merak edilen bir çok konuya açıklık getirdi.

 

Sözlerine, “Ecdadımızın dört yüz çadırla bir cihan imparatorluğunu dernek aldığı Aziz Bilecik’te sizlerle birlikte olmaktan gerçekten talihsiz bir mutluluk duyuyorum.” diyerek başlayan Erkılınç, şöyle devam etti:

”Daha önce Sayın Valimiz bize çok yakın ilgi gösterdiler. Çok sıcak bir karşılama yaptılar. Mehmet Bey bizleri ağırladı. Burada bir yönetim kurulu icra etmiştik. Tekrar burada olmaktan çok mutluyum. Bulunduğum konum gereği prensip olarak buna samimiyetimle bunu sizlere ifade ediyorum. Dernek birliği konseyi federasyonu konfederasyon gibi meslek örgütlerimizin programlarını bugüne kadar katılmadım. Bir takım ziyaretler hariç onun dışında hiçbir programa katılmadım. Yayın etkinliklerinde de yer almıyorum. Çünkü millet gönül koyuyor. Oraya gittim buraya gelmedim falan şeklinde.

NE KADAR SEVDİĞİMİZİ O DA GÖRSÜN

Dolayısıyla tarafsızlığı ve algıyı korumak adına böyle davrandık. Bugün çok değer verdiğim kardeşim, dostum, Yönetim Kurulu üyemiz Mehmet Ergün Bey’i ev sahipliğindeki bu buluşma için bu yaklaşımımı ilk defa kendisi için ihlal ettim. Ne kadar sevdiğimizi o da görsün. Yani artık böyle ifade edebiliyoruz. Mehmet Bey teşekkür ederim. Kendisine gerek yönetim kurulunda gerek genel kurulda yaptığı katkılar için ve diğer yönetim kurulu üyelerimize tekrar teşekkür ediyorum.

Konuşmanın başına da çoğunuzun bildiğine inandığım bir hikayeyi koydum. Hikaye dedik ya şehrin birinde fırıncıya her gün yarım kilo tereyağı satan bir çiftçi her ne olduysa fırıncı bir gün tereyağını tartmış. Tereyağının yarım kilodan azı geldiğini görünce de soluğu mahkemede almış. Hakim çiftçiye tereyağını tartmak için herhangi bir ölçü kullanılıp kullanılmadığı sormuş. Çiftçi de ben onurlu bir insanım ilkeli biriyim, üstelik doğru ölçüm yapan bir terazim var cevabını vermiş. Bunun üzerine hakim, o halde tereyağını nasıl tartıyorsun da eksik çıkıyor diye soruyu sormuş. Çiftçinin soruya yanıtı şu olmuş. ‘Sayın hakim fırıncı benden tereyağı istediğinde önce ondan yarım kiloluk ekmek alıyorum. Fırıncı ekmeği getirdiğinde bu ekmeği dara olur terazinin bir gözüne koyuyor. Aynı ağırlıktaki yarım kilo tereyağını ona veriyorum. Eğer suçlanacak birisi varsa o da fırıncının kendisidir. Getirdiği ekmek kadar yarım kiloysa yarım kilo yağ veriyorum.

Basın İlan Kurumu altmış bir askeri darbesinin hemen sonrasında kanunla kurulan özel kamu kurumlarından birisidir. Basın tarafsızlar ve hükümet olarak üç ayrı grupta eşit saydığı temsilcinin yer aldığı genel kurulun bunun en üst yönetim organıdır. Yönetim kurulu bu genel kurulun içinden seçilir ve görev yapar. Sorumluluğu da tamamıyla genel kurula karşıdır. Genel müdür tarafından atanır ve onun da sorumluluğu yönetim kuruluna karşıdır. Genel müdürün, genel kurulda oy hakkı yoktur. Ancak idari yürütmeyi üstlendiği için yönetim kurulunun doğal üyesi olarak. yer alır ve gerekli bilgilendirmelerde bulunur. Kurumumuz gerçekleştirdiği tüm iş ve işlemlerini yüz doksan beş sayılı kanundan alınan yetki çerçevesinde ve genel kurulda kabul edilen yönetmelikler ile buna tebliğ ve talimatlarla yürütür. Genel müdürlük veya yönetim kurulu kararlarının gerekçeleri mutlaka ama mutlaka mevzuat maddelerinde dayandırılır. Tüm idari iş ve işlemlerde yargı yolu açıktır nihai karar mahkemelerce verilmektedir.

Mevzuatımızın yazılı basına yönelik düzenlemelerinin önemli bir bölümü şu an aramızda bulunan ve daha önce kurumumuzda genel kurulun üyesi ve yönetim kurul sıfatıyla yer almış kıymetli arkadaşlarımızın onayıyla yürürlüğe girmiştir. Kendilerine huzurlarınızda bir kez daha teşekkürlerimi arz ediyorum.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM SÜRECİNİN İLK ETABI BAŞARIYLA TAMAMLANMIŞTIR

Bu son iki yıl hem genel hem kurumumuz hem de sizler açısından oldukça hareketli yoğun ve bereketli geçti. Son on yılda çeşitli dönemlerde gündeme gelen ve 2022 yılında yasalaşarak 1 Nisan 2023 yılında uygulanmasına başlanan kanunla dijital dönüşüm sürecinin ilk etabı başarıyla tamamlanmıştır. İnternet haber sitelerinin süreli yayın kapsamına alınarak resmi ilan ve reklam yayınlama hakkını kazanma. Bu mecrada görev yapan arkadaşlarımızın basın kartı alabilmeleri ve özlük haklarına yönelik iyileştirmeler bu dönemin en önemli kazanımı olmuştur.

HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!