Manisa
05 May, 2024, Sunday
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    63762.031$

Büyükşehirden Küçük Üreticiye sepet desteği

Büyükşehirden Küçük Üreticiye sepet desteği

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından uygulamaya alınan ‘Sebze Üreticilerine 100 Bin Sepet Desteği’ projesi kapsamında Gölmarmaralı üreticilere sepetleri dağıtıldı. Dağıtım töreninde konuşan üreticiler, verilen desteklerin kendilerinin yüzünü güldürdüğünü belirterek Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.  

 

2023 yılında kırsal kalkınmaya ayırdığı 122 milyon liralık bütçesiyle üreticilere adeta bayram havası yaşatan Manisa Büyükşehir Belediyesi, üretime can verenlerin emeğine değer katıyor. Büyükşehir’in destekleri ile yüzler gülüyor. Bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından uygulamaya alınan ‘Sebze Üreticilerine 100 Bin Sepet Desteği’ projesi doğrultusunda Gölmarmara ilçesinde üreticilere sepetleri teslim edildi. 15 dekar ve altı üretim yapan, ÇKS’ye kayıtlı 300 sebze üreticisine 3000 adet sepetin yüzde 100 hibeli olarak dağıtıldığı törene Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Eyüp Aydın, Gölmarmara Ziraat Odası Başkanı Erdal Ziya, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Aydın, Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü Şadan Aslay, Gölmarmara Muhtarlık İşleri Müdürü Kağan Tunçelli, mahalle muhtarları ve üreticiler katıldı.

 Öztozlu, ‘Bereketli Topraklarda Üreticimizle Birlikteyiz’

Gölmarmara İtfaiye Amirliği bahçesinde gerçekleştirilen törende Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, “Geçen sene sepet dağıtım töreninde üzüm üreticilerimizle beraberdik. Bu sene yoğun sebze ve meyve üreticilerinin yoğun talebi üzerine sepet ve kasa desteğinde bulunuyoruz. Ama üzüm ve zeytin üreticilerimizi es geçmedik. Yine onlara zeytin toplama örtüsü ile üzüm kurutma sergisini yine önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. Geçen sene toplam 70 milyon liralık bir bütçeyi tarıma, ziraata aktarmıştık. Bu sene toplam 122 milyon liralık bir bütçeyi kırsal kalkınmaya ayırmış bulunmaktayız. Bütçesine oranla kırsala destek veren Büyükşehirler arasında başı çekiyoruz. Bundan da çok gururluyuz, onurluyuz. 2023 yılının yarısını geride bıraktık. Önümüzdeki süreçte daha fazla proje ile karşınızda olacağız. Ulu Önder Atatürk’ün ifade ettiği, ‘Köylü Milletin Efendisidir’ anlayışı, Cengiz Başkanımızın talimatıyla her zaman yanında olduk, yanında da olacağız. Bu bereketli topraklarda üretim yapan siz çiftçilerimizin yanında durmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Öztozlu’nun konuşmasının ardından Gölmarmara ilçesinde 15 dekar ve altı üretim yapan ÇKS’ye kayıtlı 300 sebze üreticisine 3000 adet sepet dağıtıldı.

Üreticiler Mutluluklarını Dile Getirdi  

Barış Özcan, “Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu sepet desteğine çok çok teşekkür ediyorum. Çiftçiye küçük de olsa bir katkı verilmesi bizim için çok büyük onur ve gurur. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Köylü Milletin Efendisidir’. Köylüye yardım edenin her zaman yanındayız. Büyükşehir destek veriyor, küçük üreticinin yüzleri gülüyor” diye konuştu.

İbrahim Özler, “Vermiş olduğu sepetler için Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e çok çok teşekkür ediyoruz. Yol ve diğer hizmetleri için de ayrıca teşekkür ederiz” dedi.

Ali Yavuzer, “Çiftçilerin yanında olduğu için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yeniköy Mahalle Muhtarı Şenol Kaya, “Cengiz Başkanımızdan Allah razı olsun. Sepet dağıtımı yapıldı, sergi dağıtımı olacak. Yollarımız yapıldı. Kendisini köyümüze davet ediyor, teşekkür ediyorum” dedi.

Alperen Doğan, “Gölmarmara çiftçisi olarak verdiği desteklerden ötürü Cengiz Başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!