Manisa
06 May, 2024, Monday
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2383.2
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    64120.75$

Doruk Koleji yeniden eğitime başladı

Doruk Koleji yeniden eğitime başladı
Manisa’nın Yunusemre İlçesi’nde bulunan Doruk Koleji, 10 yıl aradan sonra  bu yıl tekrar eğitim öğretim hayatına başlıyor.

Manisa’nın Yunusemre İlçesi’nde bulunan Doruk Koleji, 10 yıl aradan sonra  bu yıl tekrar eğitim öğretim hayatına başlıyor. Akademik başarılarının yanı sıra sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif başarılarıyla da adını sık sık duyuran Doruk Koleji’nde yeniden eğitim öğretim için hazırlıklar tamamlandı.

Doruk Koleji Halkla İlişkiler Müdürü Sezgin Burul, basınla bir araya gelerek okul hakkında bilgiler verdi. Doruk Kolejinin Çiloğlu ailesinin destekleriyle yeniden eğitim öğretim hayatına başladığını dile getiren müdür Sezgin Burul, “Doruk Koleji 1993 yılında kurulmuş Manisa’nın ilk koleji. Eğitime yön veren bir kurum olarak da günümüze kadar varlığını sürdüren bir kolej. 2011 yılına kadar Doruk Koleji olarak devam edip 10 yıl aradan sonra bu yıl tekrar Çiloğlu ailesinin destekleriyle yeniden eğitim öğretim hayatına başladı. Şu an Doruk Koleji Manisa’da yön veren misyonunu devam ettiren bir konumda” dedi.

MODERN KAMPÜSÜYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Doruk Koleji’nin ön plana çıkaran özelliklerden bir tanesinin kampüsü olduğunu belirten Burul, “Dolayısıyla kampüsündeki donanımı, yabancı dile verdiği önem, robotik kodlama, matematik ve akıl fikir oyunları, lego, drama ve akademik anlamda donanımlı eğitim öğretim kadrosuyla önümüzdeki yıllarda da Manisa’da eğitim öğretimde damga vurması beklenen bir okul. Ben de Doruk Koleji’nde Halkla ilişkiler müdürü olarak görev yapıyorum. Bu anlamda başarı tabii ki ekip işi. Biz de Manisa’da en iyi eğitim öğretim kadrosu ve ekiple tekrar Manisa’nın eğitim öğretim gündeminde yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA LİSE AÇILACAK

Kolejde 4 -5 yaş grubu anaokulu, ilkokul, ortaokul düzeyinde öğrenci kabulü olduğunu söyleyen Sezgin Burul, 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında da Doruk Koleji’nde lise açılacağını söyledi. Burul, “Doruk Koleji’nde 4 -5 yaş grubu anaokulu, ilkokul, ortaokul düzeyinde öğrenci kabulü var. Gelecek yıl 8. sınıflarımız olacak. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında da Doruk Koleji’nde lisemizi açarak bu alanda da yine Manisa’da varlığımızı sürdüreceğiz. Şu anda üçer haftalık yaz kursu düzenliyoruz. Yaz kurslarında İngilizce, robotik kodlama, matematik, akıl oyunları gibi eğitici derslerimiz varken öğleden sonra iki saat yüzme ve yüzmenin dışında da sportif aktivitelerle yaz döneminde de eğitime damgasını vuran bir kurum olarak varlığımızı sürdürüyoruz. Manisa’ya hizmet veriyoruz’’ ifadelerini kullandı.

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ DRON YAPTI

Öğrencilerin okuldaki faaliyetleri ve başarılarıyla ilgili de bilgi veren Burul, sözlerini şöyle sürdürdü: “Okuldaki faaliyetlerde alanında son derece başarılı müzik öğretmen arkadaşlarımız bulunuyor. Bando ekibi oluşturduk. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bütün okulların ekiplerinin resmi geçitlerini sağlayan oldukça gösterişli ve ses getiren bir bandomuz ve basketbol takımımız var. Yüzme faaliyetleri ve yabancı dil alanında oldukça öne çıkan bir eğitimli kadromuz var. Ayrıca ilkokul 4. Sınıf öğrencilerimiz bilim şenliği için dron yaptılar. Ekoloji sınıfımız var. Öğrencilerimiz okulda bitki yetiştiriyorlar. Öğrenmenin en iyi yanı yaparak öğrenmedir. Anaokulu öğrencilerimiz aktifleşme adına kek, yemek vb. faaliyetlerde bulunuyorlar.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!