Manisa
06 May, 2024, Monday
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    34.79
  • ALTIN
    2385.6
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    63740.414$

LGS'de Manisa'nın gururu oldu

LGS'de Manisa'nın gururu oldu
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) LGS kapsamında 5 Haziran'da yapılan merkezi sınavın sonuçları açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) LGS kapsamında 5 Haziran'da yapılan merkezi sınavın sonuçları açıklandı. Sınavda 193 öğrenci tam puan aldı. Demirci'de yaşayan Barış Mert Çetin de sınavda tam puan alarak ailesinin ve Manisa'nın gururu oldu.

1 milyon 31 bin 799 öğrencinin yarıştığı Liselere Giriş Sınavı (LGS) maratonu, sınav sonuçlarının açıklanmasıyla sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 8. sınıf öğrencileri için yapılan sınava katılım oranı yüzde 83 oldu. Sınava 48 farklı ilden katılan 193 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Puanların 100 ile 500 arasında değiştiği dağılımda 400-500 puan arasında puan alan öğrenci oranı geçen seneye göre artış gösterdi. Öğrencilerin yüzde 9,93'ü 400-500 puan aralığında yer aldı. Öğrencilerin en yoğun bulunduğu puan aralığı (yüzde 56,04) ise 200-299 oldu.

KIZ ÖĞRENCİLER DAHA BAŞARILI

Açıklamada, öğrencilerin cinsiyetleri ile sınav performansları arasındaki ilişki hakkında sonuçlara da yer verildi. Elde edilen bulgular, önceki yıllarda olduğu gibi 2022 yılında da kız öğrencilerin matematik dışındaki tüm alt testlerde erkek öğrencilerden daha başarılı olduklarını gösterdi. Yüz yüze eğitime kesintisiz devam edildiği eğitim öğretim yılının ardından gerçekleştirilen sınavda matematik ve fen bilimleri alt testlerinde doğru cevap sayısı ortalamalarının 2021 yılına göre kısmen artış gösterdiği görüldü.

TÜRKİYE BİRİNCİSİ DEMİRCİ'DEN

Sınavda özellikle tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alan 193 öğrencinin ailesi büyük sevinç yaşadı. Demirci Ziya Gökalp Nurettim Kelem Ortaokulu öğrencisi Barış Mert Çetin de tam puan alarak Türkiye Birincisi öğrenciler arasında yer aldı. Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, yayınladığı mesajda "2022 LGS sınavında 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Barış Mert Çetin'i, ailesini, öğretmenlerini, okulunu ve milli eğitim müdürlüğünü tebrik ederim" dedi.

Manisa’dan 6 birinci çıktı
Öte yandan LGS’de 500 tam puan alan 6 Manisalı öğrenci LGS şampiyonları arasında yer aldı. 3’ü özel okul 3’ü devlet okulundan olmak üzere 6 öğrencinin tam puan aldığı sınavda Turgutlu ilçesi 2, Alaşehir, Salihli, Demirci ve Soma ilçelerinden de birer şampiyon çıktı.

Soma Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu’ndan Ece Naz Akkaya, Demirci Ziya Gökalp-Nurettin Kelem Ortaokulu’ndan Barış Mert, Alaşehir Celal Şükrü Sayınsoy Ortaokulu’ndan Elif Ceyda Uyar, Salihli’de Özel Salihli Koleji Ortaokulu’ndan İbrahim Selçuk, Özel Turgutlu Bilgikent Ortaokulu’ndan Nehir Bedirhanoğlu ve Berra Adıgüzel LGS’de tam puan alan öğrenciler oldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!