Manisa
27 April, 2024, Saturday
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63218.496$

MABEM’den Manisalı Gençlere Tercih Danışmanlığı İmkanı

MABEM’den Manisalı Gençlere Tercih Danışmanlığı İmkanı
MABEM’den Manisalı Gençlere Tercih Danışmanlığı İmkanı MABEM ücreti ne kadar? MABEM'de hangi imkanlar var?

MABEM’den Manisalı Gençlere Tercih Danışmanlığı İmkanı

 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde eğitimde fırsat eşitliği anlayışıyla 17 ilçede hizmet veren MABEM eğitim kurumları, 2023 YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte il genelinde tüm Manisalılara ve tüm öğrencilere ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti vermeye başladı. Rehberlik servisleri ve uzman öğretmenler gözetiminde sağlanacak tercih danışmanlığı imkanından yararlanmak isteyenlerin il genelindeki MABEM kurumlarını ziyaret edebilecekleri belirtildi.

 

ÖSYM Başkanlığı tarafından 2023 YKS sonuçlarının açıklanması ve Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Ön Bilgilendirme Kılavuzu’nun yayınlanmasıyla birlikte tercih yapma telaşı başlayan üniversite öğrencilerine MABEM eğitim kurumları, önemli bir fırsat sundu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde eğitimde fırsat eşitliği anlayışıyla 17 ilçede hizmet veren MABEM eğitim kurumlarında bulunan rehberlik birimleri ve uzman öğretmenlerin tercih süreci boyunca il genelinde danışmanlık hizmeti almak isteyen tüm vatandaşlara ve tüm öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmeti vereceği belirtildi.

MABEM’lere Ücretsiz Başvurabilirler

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde çocukların ve gençlerin hayal ettikleri lise ve üniversitelere gitmelerine imkan sağlamak vizyonuyla hizmet veren MABEM eğitim kurumlarının tercih danışmanlığını ücretsiz olarak sunacağını belirten Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fırat Özcan, “ÖSYM Başkanlığınca 2023 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Ön Bilgilendirme Kılavuzu’nun yayınlanmasıyla birlikte MABEM eğitim kurumlarımızda bulunan rehberlik birimlerimiz ve uzman öğretmenlerimiz tarafından 17 ilçemizde, tüm halkımıza ve öğrencilerimize ücretsiz olarak tercih danışmanlığı hizmeti verilmeye başlandı. Danışmanlık hizmetimiz, tercih süreci boyunca devam edecek. 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan tercihler öncesinde, velilerimiz ve öğrencilerimiz, kurumlarımızı ziyaret ederek, ön bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti alabilirler. Bu tercih sürecinde öğrencilerimiz, 24 adet tercihte bulunacaklar. Öğrencilerimiz tercihlerini yaparken, başarı sıralamalarını dikkate alarak, kendi ilgi ve yeteneklerine göre mesleklerini araştırarak tercih yapabilirler. Bu süreçte MABEM Rehberlik Servisi olarak tüm öğrencilerimize doğru tercih yapmaları noktasında tercih danışmanlığı hizmeti sunacağız” diye konuştu.HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!