Manisa
27 April, 2024, Saturday
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63267.674$

Turgutlu Belediyesi Gençlere Tercih Rehberliği Desteğinde Bulunacak

Turgutlu Belediyesi Gençlere Tercih Rehberliği Desteğinde Bulunacak
Turgutlu Belediyesi Gençlere Tercih Rehberliği Desteğinde Bulunacak Turgutlu Belediyesi'nin gençlere tercih rehberliği hizmeti var mı? Tercih rehberliği hizmeti nereden alınır?

 

Turgutlu Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversite öğrencilerine yönelik desteklerini sürdürmeye devam ediyor. Üniversite tercihi yapacak öğrenciler için iki farklı noktada ücretsiz danışmanlık hizmeti verilecek.

Turgutlu Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı gereği üniversite tercihi yapacak öğrencilere yönelik hayata geçirilen ve dört yıldır devam eden  Üniversite Tercih Merkezi aracılığıyla bu yıl da üniversite adaylarına ücretsiz danışmanlık hizmeti verecek. İstanbul Aydın Üniversitesi iş birliği ile yürütülecek proje kapsamında Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Turgutlu Eğitim Destek Kurs Merkezi (TURBEM) ve Eski Belediye Binası olmak üzere iki farklı noktada üniversite adaylarına rehberlik desteği verilecek. Üniversite tercihi yapacak adaylara yönelik puanlarının değerlendirilmesi, başarı sıralamalarının önemi ve üniversitelerin kontenjanları gibi kriterlere göre tercihlerini doğru ve sağlıklı bir şekilde yapabilmeleri için uzman eğitmenler nezaretinde destek olunacak. 24 Temmuz Pazartesi gününden itibaren başlayacak danışmanlık ve rehberlik destek hizmeti tercih döneminin sona erdiği güne kadar devam edecek.

Üniversite Tercih Merkezi projesi kapsamında TURBEM öğrencileri de dahil olmak üzere Turgutlu’da yaşayan ve üniversite tercihlerini uzman eğitimciler ile birlikte yapmak isteyen üniversite adayları TURBEM ve Eski Belediye Binasına gelerek tercih uzmanlarının yardımıyla tercihlerini yapabilirler. Ayrıca Eski Belediye Binasında ise İstanbul Aydın Üniversitesi tercih uzmanlarınca danışmanlık hizmeti verilecek.

Üniversite tercihi yapacak öğrencilerin, tercihlerini sağlıklı bir şekilde yaparak geleceklerine yön vermelerine destek olmak için tercih merkezlerini kurduklarını ifade eden Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, “Gençlerimiz zorlu bir sınava hazırlık ve sınav sürecini geride bıraktı. Gençlerimiz yapacakları tercihlerle geleceklerine yön verecekler. Üniversite adayı öğrencilerimizin en çok zorlandığı konuların başında hangi üniversiteyi tercih edecekleri geliyor. İstanbul Aydın Üniversitesi iş birliği ve TURBEM eğitmenlerimizle iki ayrı noktada gençlerimizi doğru tercihe yönlendirmeye çalışıyoruz. Buradan şunu hatırlatmak isterim. İstenilmeyen veya yanlışlıkla kazanılan bir bölümün gelecek adına ciddi problemlere sebep olduğunun farkındayız. Biz çocuklarımızın kabiliyetleri, aldıkları puanlar ve gelecek beklentileri doğrultusunda uzman eğitmenlerimizin yardımıyla tercihlerinin şekillenmesini istiyoruz. Tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Ülkemizin geleceğine akıllı, zeki, başarılı ve Atatürk devrimlerine sahip çıkacak gençlerin yön vereceğine olan inancımız sonsuzdur. Bu vesileyle gençlerimizin yapacağı tercihlerin kendileri, gelecekleri ve aileleri adına hayırlı olmasını diliyorum” dedi. HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!