Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.86
  • ALTIN
    2415.3
  • BIST
    10268.58
  • BTC
    61938.32$

Manisalı nasıl uçacak?

08 August 2022, Monday 10:27

Türkiye hava taşımacılığında son  20 yılda çok ciddi mesafeler kat etti. Halen 62 sivil havalimanından her gün yüzbinlerce vatandaşımış yurt içi ve  yurt dışına en hızlı ve en konforlu  şekilde seyahat ediyor.

Manisa hava taşımacılığı konusunda ne yazık ki biraz şanssız. İzmir'e çok yakın olması nedeniyle yeni bir havalimanı yapılması ihtiyacı duyulmuyor. Durum böyle olunca, Manisalılar uzak bir noktaya uçmak istiyorsa öncelikle  şehir merkezine 60 kilometre uzaklıktaki Adnan Menderes Havalimanı'na gitmek zorunda. Merkeze uzak bazı ilçeler ise kendilerine daha yakın olan başka illerdeki havalimanlarını tercih ediyor.

Aslında Akhisar'da bir havalimanı var. Askeri amaçlı kullanılıyor ve kimi zaman sivil uçuşlara da açılacağı gündeme geliyor. En son Volkswagen fabrikasının Manisa'ya kurulmasıyla birlikte bu hava limanının açılacağı konuşulmuştu ama olmadı.

Bu durumda yakın zamanda Manisalıların 60 kilometre uzaklıktaki İzmir Adnan Menderes Havalimanı dışında hava yolculuğu yapabilecekleri bir yer görünmüyor.

Tamam, uçmak için bu kadar yolu kat edelim. Peki hangi ulaşım aracıyla ve nasıl? Öyle ya, hava yolculuğunun konforundan yararlanmak için öncelikle havalimanına ulaşmak gerekiyor. İşte burda işler konfordan eziyete dönüşüyor.

Normalde Türkiye'nin tüm havalimanları ile şehir merkezlerine ve havalimanı olmayan çevredeki il ve bazı ilçe merkezlerine HAVAŞ adlı bir firma uçak saatlerine göre otobüs servisi yapıyor. Böylelikle tek vesaitle ve ekonomik şekilde uçağınıza yetişebiliyorsunuz. Ancak bu durum Manisa'da yok! Daha önce Manisa'ya yapılan HAVAŞ servisleri, pandemi gerekçesiyle kaldırıldı ve 2 yılı aşkın süredir yapılmıyor.

Bu  durumda Manisadan havalimanına gidecek bir yolcunun önünde üç seçenek kalıyor. Ya özel aracıyla gidecek; ki akaryakıt pahalı, tek başına gitse ve aracını havalimanı otoparkına park etse o daha da pahalı...

İkinci seçenek toplu ulaşımı  kullanması. Bunun için önce Manisa'dan İzmir otogarına, ordan da belediye otobüsüyle havalimaanına gidecek. Bavullarınızı düşündüğünüzde hem çok zahmetli, hem uzun sürecek bir yolculuk.

Geriye kalan seçenek ise Manisa'dan taksiye atlayıp havalimanına gitmek. Bu da tek kelimeyle çok çok pahalı. En son bir arkadaşım bu mesafenin taksiyle 600 TL olduğunu söylemişti. Oysa HAVAŞ servisi olsa en fazla 60 TL ödenecek bu yolculuk için.

Neresinden bakarsanız bakın, Manisalının hava yolculuğu konforu yaşaması için öncelikle ciddi bir zahmete veya maliyete katlanması gerekiyor.

Bu  zahmet ve maliyet Manisalının kaderi olmamalı. Bu şehirdeki etkili ve yetkili birileri elini taşın altına koymalı...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.