AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Mücahit Arınç, yerel yönetim sürecinde kolektif hareket etmenin önemine dikkat çekti. Arınç, belediyelerin vaatlerini takip etmenin ve eksik kalan noktaları tamamlamanın hem iktidarın hem de tüm temsilcilerin ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı.
Arınç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Yerelde yapılması gerekenleri, verilen vaatleri ve sözleri takip etmek, aynı zamanda bizim de sorumluluğumuz. Yapılmayan, eksik kalan noktalarda da eleştirip bunların tamamlanmasını sağlamak benim mensup olduğum İktidar Partisi’nin, yani AK Parti’nin bir milletvekili olarak görevimdir.”
Manisa’da tüm paydaşların iş birliği içinde çalışması gerektiğini belirten Arınç, “Milletvekillerinin, belediye başkanlarının ve ilgili kurumların kolektif bir biçimde birbirini denetlediği, birbiriyle hareket edebildiği ve şehrimiz için daha fazlasını nasıl yapabiliriz diye düşündüğü bir ekosistemi oluşturmak zorundayız” dedi.
“BÜYÜK PROJELERİ TAKİP ETMEK ORTAK SORUMLULUĞUMUZ”
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu ve ilçe belediye başkanlarıyla birlikte ortak hedefler doğrultusunda çalışılması gerektiğini belirten Arınç, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugün seçimi kazanmış bir belediye vizyonu var. Bu vizyonun vaat ettiği projelerin hızla hayata geçmesi gerekiyor. Şehrin çözüm bekleyen pek çok sorunu var ve biz de bunları yakından takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Örnek olarak Gediz Köprülü Kavşağı Projesi’ni gösteren Arınç, “İhalesi yapıldı, temeli atıldı ve çalışmalar hızlı şekilde devam ediyor. Bu proje, Ulaştırma Bakanlığımız ve Karayolları ile birlikte yürütülen, Manisa’nın kanayan yaralarından biri olan bir meseledir. Biz bu projeyi sorumluluğumuzla birlikte devraldık ve tamamlanması için yakından takip ediyoruz” dedi.
Arınç, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Ben an itibarıyla kafamdaki her şeyi gerçekleştirebilmek için, ne sorumluluk aldıysam onun için çalışıyorum. Manisa için siyaset sahnesinde bulunduğum her an, bu sorumluluk bilinciyle hareket ediyorum.”