Ara
Manisa Manşet Gazetesi Manisa Haberleri Başkan Aydın: Manisa basınının sırtındaki "ekstra sayfa" yükü kalktı

Başkan Aydın: Manisa basınının sırtındaki "ekstra sayfa" yükü kalktı

Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Aydın, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu tarafından kabul edilen ve Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelik değişikliklerini değerlendirdi. Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdulkadir Çay ve yönetimine teşekkür eden Aydın, yapılan düzenleme ile şehir dışında basım yapan gazetelerden istenen "2,25 metrekarelik alan şartının" kaldırıldığını, bu kararın Manisa yerel basını üzerindeki maliyet baskısını hafifleteceğini belirtti.

KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 2 dk

10 Aralık 2025 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni yönetmelik değişikliğini değerlendiren Başkan Önder Aydın, sektörün uzun süredir beklediği adımların atılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Manisa yerel basınının, teknik zorunluluklar nedeniyle baskılarını İzmir’deki matbaalarda gerçekleştirdiğini hatırlatan Aydın, şunları söyledi: "Bugüne kadar yürürlükte olan yönetmelik gereği, yayın yeri dışında (şehir dışında) basılan gazetelerin asgari 2,25 metrekare yüzölçümüne sahip olması gerekiyordu. Bu kural nedeniyle Manisa’daki gazetelerimiz, içerik ve personel olarak 8 sayfayla çok daha nitelikli yayın yapabilecekken, sırf bu teknik şartı sağlamak için 12 sayfa basmak zorunda kalıyordu. Bu durum hem kağıt israfına hem de altından kalkılması güç bir maliyet yüküne neden oluyordu. BİK Genel Kurulu’nun aldığı kararla, şehir dışı baskılardaki yüzölçümü şartının kaldırılması, Manisa basını için tarihi bir adımdır. Artık gazetelerimiz, içerik kalitesinden ödün vermeden, kendi kategorilerinin gerektirdiği sayfa sayısında baskı yaparak kaynaklarını daha verimli kullanabilecektir."


"Dijitalleşme için gerçekçi adımlar"
Başkan Aydın, internet medyası için yapılan iyileştirmelere de değinerek, "Arama motorlarından gelen ziyaretçilerin 'doğrudan trafik' sayılması, sektörün gerçekleriyle örtüşen ve internet medyasını rahatlatan bir karardır. Bu yaklaşım, Anadolu basınının dijital dönüşüm sürecine katkı sağlayacaktır" dedi.


Genel Müdür Çay ve Bölge Müdürü Başeğmez’e Teşekkür
Başkan Önder Aydın, açıklamasının sonunda bu kararların alınmasındaki katkıları nedeniyle kurum yöneticilerine teşekkür ederek sözlerini şöyle tamamladı: "Sahanın sesine kulak veren, Anadolu basınının sorunlarına çözüm odaklı yaklaşan ve göreve geldiği günden bu yana vizyoner adımlar atan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Sayın Abdulkadir Çay’a ve kıymetli Yönetim Kurulu üyelerine şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca, Manisa basınının sorunlarının Ankara’ya iletilmesinde her zaman bizlere köprü olan, bölge basınının gelişimi için yoğun çaba sarf eden İzmir Bölge Müdürü Sayın Osman Başeğmez’e de bu süreçteki katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Alınan kararların camiamıza hayırlı olmasını diliyorum."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *