Manisa
Parçalı az bulutlu
weather
17°

Emlakçılardan yetki belgesi sorununa 4 maddelik çözüm önerisi

Tüm Emlak Danışmanları Birliği (TEDB), emlak danışmanlarının yetki belgesi harçları ve vergi yükünün hafifletilmesi amacıyla harçlara üst sınır getirilmesi, ödenen tutarların vergiden mahsup edilmesi ve kayıtlı ekonominin teşvik edilmesini içeren dört maddelik mevzuat değişikliği önerisini ilgili kurumlara sundu.

Emlakçılardan yetki belgesi sorununa 4 maddelik çözüm önerisi

Emlak danışmanlarının yetki belgesi harçları ve vergi yüküne ilişkin yaşadığı sorunlar yeniden gündeme taşındı. Tüm Emlak Danışmanları Birliği (TEDB), sektördeki mali yükün hafifletilmesi amacıyla dört maddelik mevzuat değişikliği önerisini Ankara’ya sundu.
TEDB Genel Başkanı Hakan Akçam öncülüğünde yürütülen girişim kapsamında, emlak danışmanlarının ödediği yetki belgesi harçlarının vergiden mahsup edilmesi ve mevcut uygulamanın yeniden düzenlenmesi talep edildi. Sürecin TBMM, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı nezdinde takip edildiği bildirildi.
TEDB Manisa İl Başkanı Cihan Can da girişime ilişkin açıklamalarda bulunarak emlak danışmanlarının karşı karşıya kaldığı çifte maliyet yüküne dikkat çekti. Mevcut uygulamanın sektör açısından adil bir yapıya kavuşturulması gerektiğini belirten Can, kayıtlı ekonominin desteklenmesi ve emlak danışmanlarının korunmasının önemini vurguladı.
TEDB'nin Ankara'ya taşıdığı dört talep şöyle:
Yetki belgesi harçlarına üst sınır getirilsin: Harç tutarlarının makul seviyelerde sınırlandırılması isteniyor.
Harçlar vergiden mahsup edilsin: Ödenen yetki belgesi harçlarının gelir veya kurumlar vergisinden doğrudan düşülmesi talep ediliyor.
Mahsup edilemeyen tutarlar devredilsin: İlgili dönemde mahsup edilemeyen harçların sonraki dönemlerde kullanılabilmesi isteniyor.
Kayıtlı ekonomi teşvik edilsin: Faturalı çalışmanın desteklenerek sektörde kayıt dışılığın önüne geçilmesi hedefleniyor.
TEDB, “Hem harç öde hem vergi öde” şeklinde özetlenen mevcut uygulamanın yeniden değerlendirilmesini istiyor. Birlik, emlak danışmanlarının üzerindeki mali baskının azaltılması ve sektörün daha adil koşullarda faaliyet göstermesi için girişimlerini sürdüreceğini belirtiyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız