Manisa Eczacı Odası Başkanı Uzm.Ecz.Devrim BALI grip aşısı hakkında açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalarda bu yıl daha fazla grip vakalarının görülmesi beklendiğini dile getiren Başkan Balı "Her yıl güz aylarıyla birlikte, grip ve diğer solunum yolu enfeksiyonlarında artış yaşanan bir dönem başlıyor. Ancak otoritelere göre bu kış, her zamankinden daha fazla grip vakalarının görülmesi bekleniyor."dedi.
Balı "Grip için alınması gereken önlemler Covid-19 için yapılması gerekenlerle aşağı yukarı aynıdır. Alınması gereken tedbirleri; maske, mesafe, el hijyeni, iyi havalandırma ve vurgulu bir şekilde Aşı şeklinde sıralayabiliriz. Pandemi döneminde gördük ki, salgınlardan korunmanın en etkili yolu kesin ve tartışmasız şekilde AŞI’dır. Güvenli ve etkin bir aşılama ile salgınlar önlenebilir, kişilerin hastalıklara yakalanma oranı minimuma indirilebilir, yakalanır ise hastalığı geçirme süresi ve ağırlığı azaltılabilir, olası ölüm oranları ciddi şekilde düşürülebilir." diyerek sözlerine devam etti.
Başkan Balı"Sağlık Bakanlığı “65 yaş üzeri” ve bazı “kronik rahatsızlığı” olan kişiler şeklinde risk grupları belirliyor ve bu kişilerin aşı hakkını ücretsiz olarak tanımlıyor, aşıların etkinliğini ve salgınları önlemedeki rolünü göz önüne alırsak, yaklaşan salgın döneminde tüm yurttaşlarımız için Grip Aşılarının Ulaşılabilir ve Ücretsiz olmasını öncelikli talebimiz olarak dillendirebiliriz." diyerek yetkililere seslendi.
Uzm.Ecz.Devrim BALI; "Herkesin bildiği üzere önceki yıllarda grip aşısı sayısı talep edilenin altında kalmıştı. Salgın dönemleri başlamadan yetkili makamları yeterli grip aşısı temini ve ülke geneline en doğru şekilde dağıtılması için önlem almaya davet ediyoruz" dedi.
"Eczacılar olarak; vatandaşlarımıza da mutlaka grip aşılarını olmalarını tavsiye ediyor, aşılar hakkında bilgi edinmeleri için eczanelerimize bekliyoruz." diyen balı her yıl olduğu gibi bu yıl da halk sağlığını düşünerek grip aşıları için vurgusunu yaptı.
HABER MERKEZİ