Manisa
Açık
37°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,4255 %0.1
47,3559 %0.17
4.404,00 % -0,17
Ara
Manisa Manşet Gazetesi Manisa Haberleri İnmede erken müdahale büyük önem taşıyor

İnmede erken müdahale büyük önem taşıyor

Manisa Şehir Hastanesi, 68 yaşındaki bir hasta, bilinç kaybı, konuşma güçlüğü ve vücudunun bir tarafında kuvvet kaybı şikayetleriyle hastaneye başvurdu. Uygulanan etkili tedavi sonrası hastanın durumu düzeldi ve sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Manisa Şehir Hastanesi’nde inme nedeniyle tedavi gören 68 yaşındaki Yusuf Sezer adlı hastaya ilişkin, erken müdahalenin önemini vurgulayan tedavi süreci başarıyla sonuçlandı. bilinç bozukluğu, konuşma bozukluğu ve bir tarafında güç kaybı gibi şikayetlerle hastanye gelen Sezer’e, Girişimsel Nöroloji Hekimimiz Doç. Dr. Ezgi Sezer Eryıldız tarafından müdahale edildi. Damar tıkanıklığına yol açan pıhtının cerrahi olarak çıkarılması işlemi uygulanan hasta Yusuf Sezer sağlığına kavuştu.
Yapılan işlem hakkında bilgi veren Girişimsel Nörolog- Doç. Dr. Ezgi Sezer Eryıldız, "Hastamız Yusuf Sezer, 68 yaşında. Bize inme semptomları sonrasında erken bir saatte ulaştı. Geldiğinde bilinç bozukluğu, konuşma bozukluğu ve bir tarafında güç kaybı gibi bulguları mevcuttu. Yaptığımız görüntüleme yöntemleriyle, hastamızın şah damarının tıkalı olduğunu tespit ettik. Hızla anjiyo ünitesine alarak trombektomi işlemini uyguladık. Başarılı geçen bu işlem sonrasında, hastamızda dakikalar içerisinde felce dair bulgular geriledi. Ardından, bu beyin damar tıkanıklığının neden geliştiğine dair gerekli incelemeleri yaptık ve hastamızın tedavisini düzenledik. Şu an hastamız, inme öncesindeki gibi yaşamına devam edebiliyor" dedi.
İnmede her saniyenin çok önemli olduğunu hatırlatan Eryıldız, "Bizim hastalarımızdan beklentimiz, inmede her saniyenin çok kıymetli olduğunu unutmamaları ve kendilerinde ya da yakınlarında konuşma bozukluğu, ağızda kayma, bir tarafta güç kaybı gibi belirtiler fark ettiklerinde derhal 112’yi aramalarıdır. Çünkü biz ne kadar erken müdahale edersek, o kadar fazla beyin hücresini kurtarabiliriz. Böylece hastalarımızın felç kalma riski de önemli ölçüde azalır" diye konuştu.
Yaşadıklarını anlatan hasta Yusuf Sezer, "Yatağa uzanmıştım, daha 10 dakika bile olmamıştı. Bir anda ter bastı beni. Terledikten sonra, hanım kafama buz koydu. Elim kendime geldiğinde, sağ koluma bir baktım; sağ kolumu hiç hissetmiyordum. Ayağım da tutmuyordu, adeta bir bebek gibi. Felç olduğumu o an anladım. Eşim hemen ambulansı aradı. Ambulanslar beni Şehir Hastanesi’ne getirdi. İyi bir doktora denk geldik, güzel müdahale ettiler. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Şu anda çok iyiyim. Elimde, ayağımda kesinlikle hiçbir sıkıntı yok" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *