Manisa’da üzüm bağlarında bağbozumu hareketliliği devam ediyor. Kentin tarımsal ve kültürel yaşamında önemli bir yere sahip olan bağbozumu, üreticilerin aylar süren emeğinin karşılığını aldığı dönem olarak öne çıkıyor.
Bu bereketli dönemde yazar Elvan Ergene de üzüm bağında objektiflere yansıdı. Yazılarıyla kelimelere hayat veren Ergene, bağbozumunda bu kez kalemi yerine üzüm bıçağını eline aldı. Salkımları özenle kesen Ergene’nin hasat çalışması, renkli ve samimi görüntüler oluşturdu.
Bağbozumunun yalnızca bir tarımsal faaliyet olmadığını belirten Ergene, bu geleneğin emek, sabır ve bereketin simgesi olduğunu ifade etti.
Manisa’nın üzümle özdeşleşen kültürünün önemli bir parçası olan bağbozumu, üretimin yanı sıra kuşaktan kuşağa aktarılan yaşam biçimi ve gelenekleri de yaşatıyor. Bağlarda sürdürülen hasat çalışmaları, kentin tarımsal zenginliğini ve üzüm kültürünün köklü geçmişini bir kez daha gözler önüne seriyor.
Kalemi kadar bıçağı da keskin olan Elvan Ergene, bağbozumunda emeğin başında yer alarak Manisa’nın üzüm kültürüne renk kattı.





