42,0598 %0,24
48,4529 %0,44
5.412,55 % 0,00
Ara
Manisa Manşet Gazetesi Manisa Haberleri Manisa'da bireysel silahlanmada endişe veren artış!

Manisa'da bireysel silahlanmada endişe veren artış!

Manisa’da son yıllarda yaşanan bireysel silahlanma endişe verici boyutlara ulaştı. 2020 yılında toplam 692 taşıma ruhsatının bulunduğu Manisa genelinde, bu rakam geçen yıl 8 bin 465’e yükseldi. Son 4 yılda ruhsatlı silah taşıyan kişi sayısı 12 kata çıkarken, ruhsatsız silah sayısında da benzer bir artış yaşandığı tahmin ediliyor. Manisa Emniyet Müdürlüğü, Ekim ayında yapılan operasyonlarda toplam 151 ruhsatsız silah ele geçirildiğini açıkladı.

KAYNAK: MİNE BADAN
Okunma Süresi: 1 dk

RUHSATLI SİLAH SAYISI KATLANARAK ARTIYOR


Türkiye genelinde son yıllarda şiddet olaylarında ciddi artış yaşanırken, bireysel silahlanmanın da benzer şekilde yaygınlaştığı gözlemleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, son 4 yılda Manisa genelindeki bireysel silahlanma oranı 12 kattan fazla yükseldi. 2020 yılı içinde 114 kişiye silah taşıma, 461 kişiye ise silah bulundurma ruhsatı verilirken, 2020 yılına kadar il genelinde toplam taşıma ruhsatı olan kişi sayısı 692, silah bulundurma ruhsatı olan kişi sayısı ise 2 bin 950 kişiydi. 2020’de toplam 3 bin 642 kişinin ruhsatlı silahı bulunuyordu.


BİR AYDA 151 RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ


2024 yılı içinde bin 243 kişiye taşıma, 598 kişiye ise bulundurma izni verildi. Toplam taşıma ruhsatı geçen yıl itibariyle 8 bin 465’e, bulundurma sayısı ise 4 bin 771’e yükseldi. Böylece il genelinde toplam ruhsatlı silah sahibi kişi sayısı 13 bin 236 kişiye yükseldi. 4 yılda yıllık verilen silah taşıma ruhsatı sayısı 11 kattan fazla arttı. Ruhsatlı silahların yanı sıra ruhsatsız silah sayısında da ciddi bir artış olduğu tahmin ediliyor. İl Emniyet Müdürlüğü, Ekim ayındaki operasyonlarda 151 ruhsatsız silah ele geçirilirken, konuyla ilgili 160 kişi hakkında işlem yapıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *