Manisa Manşet Gazetesi Manisa Haberleri Manisa’daki okullar artık daha güvenli

Manisa’daki okullar artık daha güvenli

Manisa’da yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullarda güvenlik uygulamalarında yeni dönem başladı. 531 bahçe ve güvenlik görevlisi görev yaparken, okul girişlerinde randevu sistemi uygulanacak, tüm okullardaki kamera sistemleri kullanılacak. Okul çevreleri, servisler ve giriş-çıkışlar Emniyet ve Jandarma ile koordineli olarak takip edilecek.

Manisa’daki okullar artık daha güvenli
KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 1 dk

531 BAHÇE GÖREVLİSİ GÖREVE BAŞLADI

Manisa’da 2026-2027 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilerin güvenliğine yönelik tedbirler artırıldı. İl genelindeki okullarda 531 bahçe ve güvenlik görevlisi görev yaparken, okulların tamamında kamera sisteminin bulunduğu belirtildi. Okul giriş ve çıkışları ile ziyaretçi güvenliği, okul çevreleri ve servis süreçlerinin Emniyet ve Jandarma birimleriyle koordineli biçimde takip edileceği açıklandı. Manisa’daki yeni uygulamalardan biri de okul binalarına girişlerle ilgili. Alınan kararlar kapsamında veliler ve ziyaretçiler için randevu sistemi uygulanacak.

ÇOCUKLARI SUÇA SÜRÜKLEYEN ÇETEYE DARBE

Tedbirlerin artırıldığı dönemde, çocukların suç örgütleri tarafından kullanılabildiğini ortaya koyan bir operasyon da dikkat çekti. Manisa’da iş yeri kundaklama ve ikamet kurşunlama olaylarına ilişkin yürütülen soruşturmada, olaylarda küçük yaştaki çocukların kullanıldığı tespit edildi. Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyon kapsamında 8 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 3'ünün çocuk olduğu bildirildi. Operasyon sonucunda şüphelilerden 7'si tutuklanırken, 1 şüpheli hakkında adli kontrol kararı uygulandı. 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız