Manisa Manşet Gazetesi Manisa Haberleri MHP'li Şehnaz Güvendik Arık, Malazgirt Zaferi’nin 955. yıl dönümü etkinliklerine katıldı

MHP'li Şehnaz Güvendik Arık, Malazgirt Zaferi’nin 955. yıl dönümü etkinliklerine katıldı

Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Malazgirt Zaferi’nin 955. yıl dönümü, Bitlis’in Ahlat ilçesinde düzenlenen etkinliklerle büyük bir coşku içerisinde kutlandı. Etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, programda Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan Malazgirt Zaferi’nin anlam ve önemi bir kez daha vurgulandı.

MHP'li Şehnaz Güvendik Arık, Malazgirt Zaferi’nin 955. yıl dönümü etkinliklerine katıldı
KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 1 dk

Etkinliklere Manisa’dan  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 28. Dönem Manisa Milletvekili Adayı Şehnaz Güvendik Arık da katılım sağladı.

Şehnaz Güvendik Arık, Ahlat’ta MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’yi karşıladığını belirterek, ardından “Malazgirt Meydan Muharebesi, 955. Yıl Anadolu’nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı”na katılarak Genel Başkan Bahçeli’ye eşlik ettiğini ifade etti.

“Lidere sadakat bizim için bir şereftir”

Ahlat’ın Türk tarihi açısından taşıdığı öneme dikkat çeken Şehnaz Güvendik Arık, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bilge liderimiz, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’yi ata yurdumuz olan Ahlat’ta karşılayarak hayır dualarını aldım. Türklüğün tapusu, Anadolu’nun kapısı olan bu kutsal şehirde liderimize olan sadakatimizi bir kez daha vurguladık. Lidere sadakat bizim için bir şereftir; yolu yolumuzdur.”

Malazgirt Meydan Muharebesi’nin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde Türk kültürünün ve tarihinin önemli izlerinin yeniden yaşatıldığını belirten Arık, Malazgirt Zaferi’nin Anadolu’nun Türk yurdu haline gelmesindeki tarihi önemine dikkat çekti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız