Manisa’da Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2025-2026 usta öğreticileri toplantısı Manisa Öğretmenevi’nde gerçekleşti. Özellikle yeni dönemde Yeşil Vatan Projesi” kapsamında çevre bilinci, doğa sevgisi ve sürdürülebilir gelecek anlayışını toplumun her kesimine yaymak amacıyla çalışmalar yapılacak.
YEŞİL VATAN İÇİN ŞİMDİDEN ADIM ATMALIYIZ
Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İlyas Kayaokay, Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi’nin her zaman, her yerde, herkes için eğitim anlayışı ile hareket ettiğini açıkladı. Kayaokay, “Ülkemiz binlerce yıllık tarihi, bereketli toprakları ve eşsiz doğal zenginlikleri ile dünyanın en güzel coğrafyasına sahip. Ancak son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de iklim değişikliğinin etkilerini yakından hissediyoruz. Kuraklık, orman yangınları gibi ciddi çevresel sorunlarla karşılaşıyoruz. Bu durum, geleceği de düşünerek bugünden adım atmamız gerektiğini açıkça gösteriyor. Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi olarak, Milli Eğitim Bakanlığımızın başlatmış olduğu “Yeşil Vatan Projesi” kapsamında çevre bilinci, doğa sevgisi ve sürdürülebilir gelecek anlayışını toplumun her kesimine yaymak amacıyla çalışmalarımıza başlıyoruz. Bu doğrultuda; doğa ve çevre temalı kurs ve atölyeler düzenlenecek, ağaç dikim etkinlikleri, yerel çevre farkındalık yürüyüşleri ve temizlik kampanyaları planlanacak, kursiyerlerimize, usta öğreticilerimize ve halkımıza çevre bilinci kazandırmaya yönelik eğitim seminerleri planlayacağız. “Yeşil Vatan, Geleceğimizdir” anlayışıyla yola çıkarak hep birlikte daha yaşanabilir bir çevre için adımlar atacağız” dedi.
HER ZAMAN, HER YERDE, HERKES İÇİN EĞİTİM
Kayaokay, “Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi, Her zaman, her yerde, herkes için eğitim anlayışı ile hareket ederek; sosyal, kültürel, sanatsal, sportif, mesleki kurslarla toplumun her kesimine dokunuyor. Halk Eğitimi Merkezleri sadece kurs açan kurumlar değildir. Halk Eğitimi Merkezleri; toplumu dönüştüren, bilinç oluşturan, değer üreten ve her yaştan insana dokunan güçlü eğitim yuvalarıdır. Köyde, mahallede, atölyede, sınıfta, bazen bir dikiş makinesinin başında, bazen bir bilgisayar ekranında, bazen de bir fidanın gölgesinde… Bizim eğitim anlayışımız "Her zaman, her yerde, herkes için eğitim" şuuruyla şekillenmiştir. Siz kıymetli usta öğreticilerimizle sadece kurs planlamalarını değil, Yeşil Vatan bilincini de konuşacağız. Çünkü biz biliyoruz ki, sizler sahada devletin eli, yüreği ve nefesisiniz. Bir kursiyere öğrettiğiniz her bilgi, bir hayata dokunuyor. Bugün vereceğimiz her karar, yarının doğasına, çocuklarımızın geleceğine yön verecek. Biz, Şehzadeler Halk Eğitimi ailesi olarak, çevreye duyarlı, üretime değer katan, topluma örnek olan bir duruş sergilemeye devam edeceğiz. Eğitim sadece sınıfta değil, davranışta, duruşta ve çevreye karşı gösterilen duyarlılıkta anlam kazanır” dedi.
HABER:CÜNEYT HASÇELİK




