Manisa’nın Salihli ilçesinde 46 yıldan beri yaz aylarında seyyar dondurmacılık yapan Bayram Demir, havaların ısınmasıyla birlikte başta çocuklar olmak üzere sıcaktan bunalanları lezzetli dondurmasıyla ferahlatmaya başladı. Seyyar dondurmacılığı ustası Hacı Mehmet’ten devralan Demir, dondurma satılmayan kış aylarında ise seyyar tezgahında şambali tatlısı satıyor.
Salihli’de herkesin tanıdığı ve mesleğinde bir marka haline gelen Bayram Demir, ustası Hacı Mehmet’ten devraldığı seyyar dondurmacılık mesleğini tam 46 yıldır sürdürüyor. Salihli’nin tanınmış şambali ve dövme dondurma ustalarından Hacı Mehmet Usta’nın yanında yetiştiğini belirten 66 yaşındaki Bayram Demir, “Mehmet Usta 1979’da rahmetli olunca ben de ustamdan öğrendiğim usulde; makineleşmeden, tamamen el yapımı olarak yıllardır mevsimine göre kış aylarında şambali, yaz aylarında ise dövme dondurma yaparak mesleği aynen devam ettiriyorum. Günün belli saatlerinde seyyar arabamla şehrin belli noktalarında duruyorum, örneğin öğle saatlerinde Mithatpaşa Caddesi, Çarşı Camii çevresinde, Çarşamba günleri de Pazar yeri önünde satış yapıyorum.
HİÇBİR KATKI MADDESİ YOK, TAMAMEN DOĞAL
Kış aylarında şambali, yaz aylarında ise dondurmanın tercih edildiğini belirten Demir, “Mevsim itibariyle şu anda dövme dondurma yapıp satışını gerçekleştiriyorum. Dondurmamda hiçbir katkı maddesi bulamazsınız. Katkı maddesi kullanırsam hazır dondurmacılardan bir farkım kalmaz. Beyaz hakiki süttür, çikolata için sırf kakao, limonlu dondurma için sadece limon kullanırım. Dediğim gibi hiçbir katkı maddesi kullanmadan, hazırlayıp satını gerçekleştirdiğim dövme dondurma sayesinde hem günlük geçimimi sağlıyorum hem de insanlarımızın serinlemesine vesile oluyorum” dedi.
HABER: HÜSAMETTİN EDEBALİ