Manisa
Açık
37°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,4255 %0.1
47,3559 %0.17
4.404,00 % -0,17
Ara
Manisa Manşet Gazetesi Asayiş Hayvanat bahçesinden kaçan aslan çiftçiye saldırdı

Hayvanat bahçesinden kaçan aslan çiftçiye saldırdı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde hayvan parkından kaçan Zeus isimli erkek aslan, fıstık tarlasında uyuyan çiftçiye saldırdı. Polis ve jandarmanın havaya ateş ederek kurtardığı vatandaş ağır yaralanırken, kaçan aslan ormanda etkisiz hale getirildi.

Olay, dün gece saat 03.30 sıralarında Manavgat’ın Ilıca Mahallesi D-400 Karayolu üzerinde bulunan hayvan parkında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, parkta bulunan Zeus isimli erkek aslanın kafesinden kaçtığı ihbarı üzerine Kumköy Jandarma Karakolu ve Manavgat Emniyet Müdürlüğü ekipleri alarma geçti. Kısa sürede bölgeye gelen ekipler, aslanın izini sürmeye başladı. Saat 03.45 sıralarında 700-800 metre ileride bir otelin arka kısmından gelen boğuşma sesleri üzerine harekete geçen ekipler, Zeus’un bir vatandaşa saldırdığını gördü. Polis ve jandarma ekipleri, havaya ateş ederek aslanı uzaklaştırdı.

Tarlasında uyuyan adama saldırdı

Aslanın saldırısına uğrayan kişinin uzun yıllardır bölgede çiftçilik ve hayvancılıkla geçimini sağlayan Süleyman Kır (53) olduğu öğrenildi. Kır’ın gece eşiyle birlikte fıstık bahçesine su saldıktan sonra kamyonetin yanında uyuyakaldığı, saldırının da bu sırada gerçekleştiği tespit edildi. Vücudunun birçok yerinden ağır yaralanan Süleyman Kır, ambulans olay yerine giremediği için kendi kamyonetinin kasasına konularak ambulansa ulaştırıldı. İlk müdahalesi Manavgat Devlet Hastanesi’nde yapılan Kır, ardından Antalya’ya sevk edildi.

Aslan sabah saatlerinde yakalandı

Zeus isimli aslan, sabaha kadar izini kaybettirdi. Sabah saatlerinde ormanlık alanda yeniden izine rastlanan aslan için Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat Birimi, Jandarma HAYDİ ekipleri ve Manavgat Belediyesi’ne ait iş makineleriyle geniş çaplı arama başlatıldı. Saat 11.30 sularında ormanda bulunan Zeus, uzun uğraşlar sonucunda etkisiz hale getirildi.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

HABER: İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *