Yıllardır başka bir okulun yakınındaki geçici binada eğitim gören öğrenciler, 8 Eylül’de başlayacak olan yeni eğitim ve öğretim sezonuyla birlikte kendi okullarına kavuşacak.
Okul binasının yıkılmasının ardından, büyük kısmı dar gelirli ailelerin çocukları olan öğrenciler, kilometrelerce uzaklıktaki Ömer Faruk İlköğretim Okulu’nun yakınındaki bir binada eğitim görüyordu. Veliler, servis ücretlerini karşılayamadıkları için çocuklarını yaya olarak okula götürüp getiriyor, bu durum hem öğrencileri hem de aileleri oldukça zorluyordu. 2025-2026 eğitim öğretim yılıyla birlikte öğrenciler artık yıllar sonra kendi okullarında, modern ve güvenli bir binada eğitim görecek. Aileler ve öğrenciler, bu gelişmeden dolayı büyük sevinç yaşıyor.
EĞİTİM TAM ZAMANLI OLACAK
Alınan bilgilere göre, Vicdan Karaosmanoğlu İlkokulu'nda öğrenciler tam zamanlı eğitim görecek. Eğitim saat 9.00’da başlayacak saat 15.00’da sona erecek.
BUGÜN KAYITLAR BAŞLADI
Okul öncesi ve 1’inci sınıf eğitimi alacak öğrenciler için bugün Vicdan Karaosmanoğlu İlkokulu’nda başvuru kaydı alınacak. 2025-2026 eğitim öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 1-5 Eylül 2025'te uyum eğitimleri gerçekleştirilecek. 2025-2026 Eğitim Öğretim yılı okullarda birinci dönem 8 Eylül Pazartesi başlayacak.
HABER: AYŞE NUR BÜYÜK


