Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, A Haber canlı yayınında kısa ve uzun vadeli beklentilerini paylaştı. Memiş, gram altında 6.500–7.000 TL, ons altında ise 4.100–4.300 dolar aralığının izlenmesi gerektiğini belirtti.
Altının dar bir bantta fiyatlandığını ifade eden Memiş, kısa vadede baskının devam edebileceğini söyledi. Orta ve uzun vadede ise yönün yukarı olacağına ilişkin beklentisini sürdürdüğünü aktardı.
Memiş’in paylaştığı rakamlara göre, önceki haftayı 6.595 TL’den tamamlayan gram altın, yayın sırasında Kapalıçarşı piyasasında 6.618 TL seviyesinde bulunuyordu. Ons altın için ise 4.167 dolar seviyesini verdi.
Memiş, enerji fiyatlarının yüksek seyretmesi ve jeopolitik belirsizliklerin altın üzerinde baskı oluşturduğunu ifade etti. Petrol fiyatlarındaki geri çekilmenin ise altını desteklediğini değerlendirdi.
Olası bir ateşkes veya anlaşmanın petrol fiyatlarında daha güçlü düşüşlere yol açabileceğini söyleyen Memiş, böyle bir senaryonun altın açısından olumlu olabileceğini savundu.
Altının yeni bir yükselişi destekleyecek gelişme aradığını belirten Memiş, ons altında 4.600 doları kritik direnç olarak değerlendirdi.
Yıl sonuna kadar ABD–İran geriliminde ateşkes veya anlaşma haberi gelmesi halinde bu seviyenin önem kazanabileceğini ifade etti. Böyle bir gelişme yaşanmaması durumunda ise yatay fiyat hareketlerinin sürebileceğini söyledi.