40,9791 %0,53
47,7305 %0,59
4.405,75 % 0,45
Ara
Manisa Manşet Gazetesi Genel Adalet Bakanlığı 2025 unvan değişikliği başvuruları başlıyor: Tarih ve şartlar belli oldu

Adalet Bakanlığı 2025 unvan değişikliği başvuruları başlıyor: Tarih ve şartlar belli oldu

Adalet Bakanlığı, 2025 yılı unvan değişikliği başvuru sürecini duyurdu. Başvurular 25 Ağustos–5 Eylül tarihleri arasında yalnızca online olarak alınacak. Yazılı sınav 30 Kasım’da 8 ilde yapılacak, sonuçlar 30 Aralık’ta açıklanacak.

Okunma Süresi: 2 dk

Adalet Bakanlığı, 2025 yılı için Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği kapsamında yeni alım sürecini duyurdu. Başvurular 25 Ağustos 2025’te başlayacak ve 5 Eylül 2025 saat 23.59’da sona erecek.

Başvurular yalnızca pgmkariyer.adalet.gov.tr adresi üzerinden online yapılabilecek; şahsen ya da posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

Başvuru sürecinin ardından adayların durumları sınav kurulu tarafından incelenecek ve sonuçlar adalet.gov.tr üzerinden ilan edilecek.

Başvuru şartları

Son üç yıl içinde denetim raporlarında “zayıf” almamış olmak.

Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği’nde yer alan genel şartları taşımak.

Yazılı ve sözlü sınavda başarılı olmak.

Kadrolar ve özel şartlar

Mühendislik (elektrik-elektronik, inşaat, makine, gıda), mimarlık, sosyal çalışmacı, psikolog, pedagog, elektrik-elektronik teknikerliği, inşaat teknikerliği, makine teknikerliği ve bilgisayar teknikerliği gibi kadrolara başvuru yapılabilecek. Her kadro için ilgili lisans veya ön lisans bölümlerinden mezun olma şartı aranıyor.

Sınav tarihi ve sonuç açıklamaları

Yazılı sınav: 30 Kasım 2025 Pazar günü saat 14.00’te Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir ve Trabzon olmak üzere 8 il merkezinde yapılacak.

Sınav giriş belgeleri: 21 Kasım 2025’te yayımlanacak.

Soru ve cevap anahtarları: 3 Aralık 2025’te açıklanacak.

Sonuçlar: 30 Aralık 2025’te ilan edilecek.

Adayların sınava geçerli kimlik belgesi ve fotoğraflı sınav giriş belgesi ile katılması zorunlu olacak. Yanında cep telefonu, saat, çanta, takı, elektronik cihaz gibi yasaklı materyaller bulunan adaylar sınava alınmayacak.

İstersen bu habere “hangi kadrolara kaç kişi alınacağı” bilgisini de ayrıca ekleyebilirim. Bunu da detaylandıralım mı?

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *