Kula’da türbesi bulunan ve Horasan erenlerinden olduğu kabul edilen Mahmut dedenin türbesi ilkbahar ve yaz aylarında yağmur ve hayır duası için ziyaret edilmektedir. Türbenin arka kısmında ise yer alan meşe ağacının 600 yıllık olduğu tahmin ediliyor. Alan rehberi Sabahattin Argaç, Meşe ağacının yaşının tespiti için İlçe kaymakamlığına dilekçe ile başvuruda bulunduğunu söyledi.
Kula’da türbesi bulunan ve Horasan erenlerinden olduğu kabul edilen Mahmut dedenin türbesi ilkbahar ve yaz aylarında yağmur ve hayır duası için ziyaret edildiği belirtildi.
Alan rehberi Sabahattin Argaç, ”Kaynaklara göre türbenin yeri Kula İlçesinin 2-3 km kadar güneyinde Mahmut Dede Caddesinin sonundadır. Yeri yaklaşık olarak Gölbaşı ile Şeritli Köyü arasındadır. Horasan ereni olduğu kabul edilen Mahmut Dede hakkında herhangi bir bilgi yoktur. Mimari bir özelliği olmayan üstü kapalı betonarme bir türbedir. Türbe içinde betonarmeden yapılmış Mahmut Dede’ye ait sanduka bulunmaktadır. Mahmut Dede türbesi ilkbahar ve yaz aylarında yağmur ve hayır duası için ziyaret edilmektedir ”dedi.
Meşe ağacının yaklaşık 600 yıllık olduğu tahmin ediliyor
Türbenin arka kısmında ise yer alan meşe ağacının ise tahminen 600 yıllık olduğunu belirten Argaç, ”Türbenin arka kısmında meşe ağacı var. Baktığmızda tüm heybeti ile karşımızda duran ağacın yaşı tahminen 600 yıllık. İlçe kaymakamlığına meşe ağacının yaşı belirlenmesi için dilekçe ile başvuruda bulundum. Yetkililerin gerekli incelemeleri yapıp yaşını tespit etmesini bekliyoruz ”dedi.
HABER MERKEZİ