Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek 2026 Liselere Geçiş Sistemi merkezi sınavı öncesinde görevli öğretmenlerin alacağı ücretler açıklandı.
MEB merkezi sınav görev ücretleri, 2026 yılının ilk yarısı için memur maaş katsayısına göre güncellendi. Salon başkanı, gözetmen, yedek gözetmen, bina sınav sorumlusu ve diğer görevlerde yer alacak öğretmenler için ücretler tek oturum esas alınarak belirlendi.
LGS 13 Haziran’da Yapılacak
2026 LGS kapsamındaki merkezi sınav, 13 Haziran 2026 Cumartesi günü iki oturum halinde uygulanacak.
Sınavın ilk oturumu saat 09.30’da başlayacak. İkinci oturum da aynı gün yapılacak. Görevli öğretmenlerin ücretleri, iki oturum üzerinden hesaplanacak.
Tek Oturum MEB Sınav Görevli Ücretleri
2026 yılı ilk yarısında geçerli olan ve yüzde 15 vergi dilimine göre hesaplanan net görevli ücretleri şöyle açıklandı:
Bina sınav sorumlusu: 3.507,76 TL
Bina sınav sorumlusu yardımcısı: 2.338,51 TL
Bina yöneticisi: 2.221,58 TL
Bina yöneticisi yardımcısı: 1.987,73 TL
Salon başkanı: 1.929,27 TL
Gözetmen: 1.870,81 TL
Yedek gözetmen: 1.403,11 TL
Yardımcı engelli gözetmen: 2.338,51 TL
LGS’de İki Oturum Üzerinden Ödeme Yapılacak
LGS iki oturum halinde düzenleneceği için görevli öğretmenlerin alacağı toplam tutar iki oturum üzerinden hesaplanacak.
Buna göre salon başkanının yaklaşık 3.858 TL, gözetmenin yaklaşık 3.742 TL, yedek gözetmenin ise yaklaşık 2.806 TL alması bekleniyor.
Ödenecek net tutar, görev türüne ve öğretmenin bulunduğu vergi dilimine göre değişebilir.
Görev Onayı İçin Son Tarih 6 Haziran
2026 Merkezi Sınav kapsamında yapılan ilk yerleştirme sonuçlarının ardından görev çıkan öğretmenlerin, görevlerini 6 Haziran 2026 saat 23.59’a kadar onaylaması gerekiyor.
Süresi içinde onaylanmayan görevler iptal edilerek ikinci yerleştirme sürecine aktarılabilecek. Bu nedenle öğretmenlerin MEBBİS üzerinden görev durumlarını kontrol etmesi gerekiyor.
Görev Ücretleri Ne Zaman Yatacak?
MEB merkezi sınavlarında görev ücretleri, sınavın tamamlanmasının ardından yapılan idari işlemler sonrasında öğretmenlerin banka hesaplarına yatırılıyor.
LGS görev ücretlerinin de sınavdan sonraki birkaç hafta içinde ödenmesi bekleniyor. Kesin ödeme tarihi, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin ödeme takvimine göre değişebilir.