Malatya’da akşam saatlerinde meydana gelen deprem bölgede kısa süreli paniğe neden oldu. AFAD’ın yayımladığı verilere göre merkez üssü Pütürge olan 4.0 büyüklüğündeki sarsıntı çevre ilçelerde de hissedildi. Vatandaşlar depremi hissettikleri anda evlerinden dışarı çıktı.
Pütürge’de 4 büyüklüğünde deprem
Malatya merkezli deprem, 24 Mayıs saat 22.36’da meydana geldi. Pütürge ilçesi merkez üssü olarak açıklanırken, depremin büyüklüğü 4.0 (Mw) olarak duyuruldu. AFAD verilerine göre sarsıntı yerin 12.76 kilometre derinliğinde kaydedildi.
Deprem çevre ilçelerde de hissedilirken, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz ihbar yapılmadı. Yetkililer gelişmelerin takip edildiğini açıkladı.
Vatandaşlar sarsıntıyla dışarı çıktı
Depremin hissedildiği bölgelerde kısa süreli panik yaşandı. Özellikle akşam saatlerinde yaşanan sarsıntı sonrası bazı vatandaşlar tedbir amaçlı binalardan çıktı. Sosyal medya üzerinden çok sayıda kullanıcı depremi hissettiklerini belirten paylaşımlar yaptı.
Uzmanlar ise bölgede yaşanabilecek artçı sarsıntılara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.