Manisa
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,8004 %0,51
47,7344 %0,57
4.403,94 % 0,44
Ara
Manisa Manşet Gazetesi Manisa Haberleri Manisa Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde mezuniyet coşkusu

Manisa Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde mezuniyet coşkusu

Okunma Süresi: 3 dk

Manisa Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2024-2025 Dönemi mezuniyet töreni gerçekleşti. 3. Dönem mezuniyetinde 74 öğrenci mezun oldu. Spor Bilimleri Fakültesi çim sahasında düzenlenen mezuniyet törenine Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Genel Sekreter Erhan Doğan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Ev, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Taş, akademisyenler katıldı. Tören Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. 


28 ŞUBAT MAĞDURUYDUM BUGÜN OKUL BİRİNCİSİYİM 
Fakülte birincisi Hatice Pınar Şeker, 28 Şubat mağdur biri olarak bugün İlahiyat Fakültesinde birinci olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu kaydetti. Şeker, bu zorlu süreçte kendisine destek olan herkese teşekkür etti. 
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Ev, mezun olan öğrencilere hayatlarında başarılar diledi. Personelden  akademisyenlere katkı sağlayan herkese teşekkür etti. 


HER ALANDA VERDİĞİMİZ EĞİTİMLE ÜLKEMİZİN FARKLI ALANLARINA YENİ MEZUNLAR KAZANDIRIYORUZ
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, mezun olan öğrencileri tebrik etti. Rektör Kibar, “Onları mutlu eden, ailelerini de bir o kadar gururlandıran, son derece güzel, anlamlı bir gün. Bugünün sevincini hep birlikte yaşıyor olmak emin olun bizleri de son derece mutlu ediyor. Bizler Manisa Celal Bayar Üniversitesi olarak her alanda verdiğimiz eğitimle ülkemizin farklı alanlarına yeni mezunlar kazandırıyoruz bu süreçte. İşte bunlardan bir tanesi de İlahiyat Fakültemiz. Üniversitemizin en kıymetli fakültelerinden biri. Verdiğimiz akademik eğitimle hayata hazırladığımız mezunlarımız her biri alanında hizmet etmeye devam edecekler. Bugün mezun olan öğrencilerimiz Sayın Dekan Hocamın da fakülte 1.si öğrencimizin de ifade ettiği gibi insanların hayatında danışacakları önemli konuları üstelik danışacak birer birey olacaklar. Bu alanda hizmet edecekler. Dolayısıyla da sorumlulukları çok büyük” dedi. 


KUR'AN-I KERİM VE SÜNNET-İ SENİYYE'NİN IŞIĞINDAN AYRILMADAN HİZMET EDİN 
Rektör Kibar, “Bugün bir öğretim hayatının sonunu yaşarken, bunu sonlandırırken, bundan sonra da aldıkları eğitimle hizmet edecekleri hayatın başlangıcını yaşıyorlar. Dolayısıyla bugünü yaşamalarına vesile olan başta öğretim üyesi arkadaşlarımıza ve fakültemizin idari personeline öncelikle teşekkür ediyorum. Bu süreçte öğrencilerimizin en donanımlı şekilde mezun olmalarına, güzel anılar biriktirdikleri bir üniversite yaşamına vesile oldukları için. Ve siz değerli aileler bugünün en anlamlı en özel konuklarısınız bizler için. 5 yıl önce üniversitemize emanet ettiğiniz çocuklarınız bugün ülkemizde bir din görevlisi olarak hizmet etmek üzere sizlere geri veriyoruz. Hayatlarının tamamında olduğu gibi öğrenim süreleri boyunca da onlara verdiğiniz destek, onlara ettiğiniz hizmet için sizlere de sonsuz teşekkür ediyoruz. Ve sevgili gençler, son olarak sizlere seslenmek isterim. Bundan sonra sorumluluğunuz çok büyük. Aldığınız eğitimle hangi alanda hizmet ederseniz edin bu ülkeye. Öncelikle Kur'an-ı Kerim ve Sünnet-i Seniyye'nin ışığından ayrılmadan bu yoldan sapmadan size hizmet edeceğinize olan inancımız tamdır. Bu noktada hizmet ederken vicdanlı, saygılı, merhametli birer bireyler olarak sizlerden hizmet bekleyen, sizlere danışan insanlara yardımcı olacaksınız. Bundan sonraki yaşamınızda yolunuz açık olsun Allah yer ve yardımcınız olsun diyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından ilahiler söylendi. Mezun olan öğrenciler belgelerini aldıktan sonra keplerini fırlattı.

HABER: CÜNEYT HASÇELİK

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *