Manisa
Açık
37°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,4255 %0.1
47,3559 %0.17
4.404,00 % -0,17
Ara
Manisa Manşet Gazetesi Genel Manisa'da toplu ulaşıma kısıtlama

Manisa'da toplu ulaşıma kısıtlama

Manisa Büyükşehir Belediye sınırları içerisinde yürütülen toplu taşıma hizmetlerine UKOME kararıyla kısıtlama getirildi.

Manisa Büyükşehir Belediye sınırları içerisinde yürütülen toplu taşıma hizmetlerine UKOME kararıyla kısıtlama getirildi. Süreç sonuna kadar Manisa genelinde toplu taşıma faaliyetleri 07.30-09.00 ve 16.30-18.00 saatleri arasında yürütülecek.
UKOME Genel Kurulu ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen ve tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden Covid-19 salgınının yayılmasının engellenmesi amacıyla Manisa Büyükşehir Belediye sınırları içerisinde yürütülen toplu taşıma hizmetlerinin yeniden düzenlenmesi noktasında olağanüstü toplandı. Toplantıda Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Covid-19 salgınının yayılmasının engellenmesi amacıyla toplu taşıma hizmetlerinin düzenlenmesi, taşıma saatleri, taşıma şekli ve düzeninin mevcut düzene göre yeniden belirlenmesi görüşüldü. Konuyla ilgili UKOME'den yapılan açıklamada; "Korona virüs salgınından vatandaşlarımızın korunması, salgının ilimizdeki yayılımının engellenmesi amacıyla Manisa Büyükşehir Belediye sınırları içerisinde il, ilçe, ilçeler arası ve mahallelerde toplu taşıma hizmetlerinin süreç sonuna kadar 07.30-09.00 ve 16.30-18.00 saatleri arasında yürütülmesine, bu saatler dışında toplu taşıma hizmeti verilmemesine, yolculuk talebi olmayan mahallelerde sadece haftanın bir günü hizmet (ilçe halk pazarının olduğu gün) verilmesine, toplu taşıma araçlarında koltuk sayısının en fazla yarısı kadar yolcu alınmasına ve oturma düzeninin her koltukta 1 yolcu olarak şekilde yapılmasına, ayakta kesinlikle yolcu alınmamasına, ticari taksilerin ise şoförü dışında en fazla (2) kişi yolcu olarak şekilde hizmet yürütmelerine, oy birliği ile karar verildi." ifadeleri kullanıldı.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *