41,9504 %0,52
48,9184 %0,83
5.727,34 % -1,65
Ara
Manisa Manşet Gazetesi Manisa Haberleri Manisalı Köylülerin Maden Ocağı İsyanı " SON ORMANIMIZI MADENE VERMEYECEĞİZ"

Manisalı Köylülerin Maden Ocağı İsyanı " SON ORMANIMIZI MADENE VERMEYECEĞİZ"

Okunma Süresi: 2 dk


.
Manisa’nın Gördes ilçesine bağlı Kalemoğlu Mahallesi’nde yaşayan yurttaşların nikel madenine karşı mücadele başlattılar.
.
Kelemoğlu Köyü Çevrecileri yaptıkları basın açıklamasında :
.
"Biz Kalemoğlu Köylüleriyiz. Çoğumuz çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşmaktayız. Nikel Kobalt Madeni 2014 yılından beri köyümüz yakınlarında faaliyet sürdürüyor. O günden buyana köyümüzdeki orman sahalarının büyük bir bölümünü kaybettik. Kaybettiğimiz orman sahaları Kızıloluk, Metal ve Türkmençanağıdır. Son olarak sondaj çalışması için Kocaarmut ormanımızı yok etmek istiyorlar. Maden yetkilileri bize ormanı satın aldıklarını yasal yetkilerinin olduğunu söylüyorlar. Bizim ormanımız satılık değil. " diyorlar.
.
Akhisar Çevre Derneği Başkanı Erdal Boşnak, yaptığı açıklamada ormanların korunmasının önemine vurgu yaptı. Boşnak, ormanların madenlerden daha değerli olduğunu belirterek, doğanın tahrip edilmesine karşı sert eleştirilerde bulundu. "Ormanlarımıza sahip çıkamıyoruz. Her tarafta maden arama amacıyla ormanlarımız kesiliyor," diyen Boşnak, iklim krizinin önüne geçmek için ormanların korunması ve genişletilmesi gerektiğini vurguladı. Boşnak, özellikle Kalemoğlu Köyü'nün yanındaki ormana sondaj makinelerinin geldiğini duyduklarında derin bir üzüntü yaşadıklarını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *